Изгризани пантофи, разкъсана възглавница, ако на пода в кухнята -

...
Изгризани пантофи, разкъсана възглавница, ако на пода в кухнята -
Коментари Харесай

Какво всъщност означава виновният кучешки поглед

Изгризани пантофи, раздрана възглавница, в случай че на пода в кухнята - каквото и от тези бели да е свършило кучето, едно е несъмнено - то седи и ни чака с отговорен взор. Поглежда ни едва-едва, стои неподвижно, ушите му са свити обратно - на нас ни е ясно, че домашният ни любим се усеща отговорен. Всъщност кучето изпитва напълно друго възприятие.

Страх - доста по-първична и не толкоз комплицирана страст. Това показват свитите уши и примирения взор. Доказва го доктор Александра Хоровиц, която изследва държанието на кучетата и е създател на книгите Inside of a Dog: What Dogs See, Smell, and Know и Being a Dog: Following the Dog Into a World of Smell.

Д-р Хоровиц разяснява, че хората имаме навика да приписваме човешки страсти на домашните си любимци, каквито те в действителност не изпитват. Същото е със страха, комплициран с виновност. Тя изяснява това с типично човешката линия да се опитваме да предвидим по какъв начин би се държал избран човек или друго живо създание въз основата на личните си знания. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР