Изграждането на плътна ограда в югозападната част на гробищния парк

...
Изграждането на плътна ограда в югозападната част на гробищния парк
Коментари Харесай

Изграждат ограда около гробищния парк на ул. "Миньор" в Асеновград

Изграждането на плътна ограда в югозападната част на гробищния парк е един от главните приоритет на община Асеновград. Тази година започва и завърши построяването на плътна ограда от стомано-бетон в югозападната част на новият гробищен парк на ул. " Миньор ".
 
Оградата е с височина 2 метра и дължина 130 метра. Целта на построяването на оградата е да обезопаси непозволеното влизане на животни в гробищния парк. През 2023 година  община Асеновград ще търси разновидности за продължение строителството на оградата по цялата дължина на ската.
 
Гробищният парк на ул. " Миньор " е въведен в употреба през 1985 година с терен от 35 дка. До юни 1990 година потенциалът му е привършен. През същата година на община Асеновград са предоставени още 35 дка. за уголемение на гробищния парк. Последвало е отчуждение на земи, като се е образувал нов аграрен парцел с обща повърхност от 100.930 дка.
 
Извършено е отчуждаване на частни парцели, попадащи в обсега на новообразувания урегулиран аграрен парцел. Придобиването на земеделска земя за разширение на гробищния парк е осъществено през 2018 година, 2019 година, 2020 година посредством покупко–продажба. Общата повърхност на добитата земя е в размер на 24 908 кв. м.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР