Националната агенция за приходите установи нарушение в детски център в

...
Националната агенция за приходите установи нарушение в детски център в
Коментари Харесай

НАП Пловдив хвана детска градина в нарушение

Националната организация за приходите откри нарушаване в детски център в Пловдив.

При инспекцията в обекта, фискалните инспектори са установили случай, при който не е издадена касова бележки при възнаграждение на месечна такса.

Контролните дейности на Национална агенция за приходите са осъществени редом в два детски центъра – в Пловдив и в София, благосъстоятелност на свързани компании.

Те са инициирани след ефирен репортаж, в който родители настояват, че не получават фискални бонове при възнаграждение на услугите.

В хода на инспекциите в двете детски градини, чиновниците от звеното за фискален надзор са изискали документи, направени при постъпването на всички деца, контракти с външни сдружения, документи, удостоверяващи разплащанията с тях, банкови извлечения за получените такси по банков път, контракт за наем и други

Фискалните инспектори са направили и инспекция на касовите апарати, като е взета съдържащата се в тях информация за всички заплащания в брой.

При инспекцията в детската градина в Пловдив, фискалните инспектори са открили, че една от фактурите и фискалният бон към нея не са издадени сега на заплащане, а няколко часа по-късно.

Това е нарушаване на настоящото законодателство, за което се планува издаване на акт за определяне на административно нарушаване и е причина за използване на мярката „ запечатване на обект “, безапелационни са от Национална агенция за приходите.

Проверката на приходната организация в детския център в София продължава, като следва в късите периоди да бъде оценена събраната информация и ако се откри неспазване на законодателството, Национална агенция за приходите ще предприеме нужните ограничения по отношение на нарушителите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР