Изграждането на планираната ограда по граница на Финландия с Русия

...
Изграждането на планираната ограда по граница на Финландия с Русия
Коментари Харесай

Финландия започва изграждането на триметрова ограда с бодлива тел по границата с Русия

Изграждането на плануваната ограда по граница на Финландия с Русия ще стартира при започване на идната година, заяви “Асошиейтед прес”, базирайки се на локалните управляващи.

Това ще се случи на фона на опасенията в скандинавската страна по отношение на изменящата се среда на сигурност в Европа.

Първоначалният 3-километров сектор от оградата ще бъде построен на пропусквателния пункт в източния град Иматра до лятото на 2023 година

В последна сметка оградата в този сектор ще доближи оптималната дължина от 200 км.

Границата сред Финландия и Русия е дълга 1340 км.

През октомври финландският министър председател Сана Марин съобщи, че измежду законодателите е бил реализиран консенсус за построяването на ограда, която да покрива някои елементи от границата с Русия.

Проектът се прави оценка на общо 380 милиона евро и се възнамерява да бъде приключен до края на 2026 година

Основната цел на оградата ще бъде да оказва помощ на граничните управляващи да следят и предотвратяват възможна широкомащабна незаконна миграция, счита Марин.

Съоръжението, в началото препоръчано от финландските гранични управляващи, ще бъде построено на стадии, всеки от които с дължина сред 5 до 52 км.

То ще бъде издигната най-вече в югоизточната част на страната, където се реализира по-голямата част от граничния трафик към и от Русия.

Кратки сектори ще бъдат издигнати и в северния регион Карелия и в региона на Лапландия в Арктика.

Оградата ще бъде с височина от 3 метра и ще приключва с бодлива тел.

Освен интензивно наблюдаване финландската гранична защита употребява електронни и други устройства, с цел да следи придвижването по границата.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР