Изграждането на необходимата газова и електроенергийна инфраструктура е от решаващо

...
Изграждането на необходимата газова и електроенергийна инфраструктура е от решаващо
Коментари Харесай

Петкова: Изграждането на електроенергийна инфраструктура е от решаващо значение

Изграждането на нужната газова и електроенергийна инфраструктура е от решаващо значение за развиването на бранша.

Това разяснява министърът на енергетиката Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967... към профила по време на среща с управителния съвет на Камарата на строителите в България.

"Разчитам на градивния разговор и на експертизата на Камарата на строителите в България, с цел да продължим взаимната си работа при реализацията на основни енергийни планове “, уточни тя.

Представителите на строителни компании увериха министър Петкова, че поддържат напъните за поддържане стабилността на енергийния бранш и довеждане докрай на неговата инфраструктура.

Министър Петкова срещна представителите на браншовата организация с някои от водещите инфраструктурни планове в газовия и електроенергийния бранш, измежду които интерконекторите с Гърция и Сърбия, планът за европейски газоразпределеителен център Балкан, плановете за създаване на далекопроводи на Електроенергийния систематичен оператор, рехабилитацията на ПАВЕЦ „ Чаира “ и язовир „ Яденица “ и други. Петкова срещна представителите на Камарата на строителите в България и с дейностите по рехабилитация на наличната техника в Мини Марица-изток и Топлоелектрическа централа Марица-изток 2.

По време на срещата бяха разисквани проблемите, свързани с намирането на квалифицирана работна ръка, усъвършенстване провеждането на публични поръчки и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР