Изграждането на модерен кръвен център е включено в Националния план

...
Изграждането на модерен кръвен център е включено в Националния план
Коментари Харесай

Кипър включи модерен кръвен център в Плана си за възстановяване

Изграждането на съвременен кръвен център е включено в Националния проект за възобновяване и резистентност, показан от Кипър. Страната е отпред по кръводарители в Евросъюза.

Девет % от популацията в Кипър са доброволни кръводарители и с този дял страната е преди всичко в Европейски Съюз.

Кипър е и измежду 62-те страни в света, които покриват напълно потребностите си от кръв и кръвни артикули от непринудено, неплатено кръводаряване,

Годишно в лечебните заведения на острова се преливат 70 000 единици кръв и 140 000 кръвни артикули, дарени от доброволци.

Близо 80 000 души са дали кръв през предходната година макар компликациите, провокирани от пандемията, при предприемането на всички ограничения за сигурност и здраве. Така те не разрешиха на трансфузионната верига да се скъса в тежък за здравната система интервал, акцентира здравният министър Константинос Йоану. 

Правителството си слага за цел развиването и модернизирането на системата за обезпечаване на нужното количество безвредни кръвни артикули. В Националния проект за възобновяване и резистентност са планувани 4,3 млн. евро за построяването на нов съвременен кръвен център.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР