Изграждането на механизми за разпознаване на домашното насилие е от

...
Изграждането на механизми за разпознаване на домашното насилие е от
Коментари Харесай

МП: Приоритет за нас е да защитим жертвите на домашно насилие

Изграждането на механизми за различаване на домашното принуждение е от значително значение за Министерството на правораздаването, а нуждата от ефикасна отбрана на жертвите и предварителна защита на насилието остава приоритет. 

Това стана ясно от думите доктор Борислав Ганчев , шеф на кабинета на отрасловия министър. Той разяснява тематиката по време на откриването на изложбата „ Пробуждане сред редовете “ , проведена в град Перник от Фондация „ П.У.Л.С. “, финансирана по Програма „ Правосъдие “ НФМ 2014-2021. Изложбата показва креативен планове, въодушевени от действителни истории на потърпевши от физическо и прочувствено принуждение, изпълнени от известни български илюстратори, мултидисциплинарни създатели и стрийт актьори .

Арт планът беше показан за първи път през предходната година в Национална изложба Квадрат 500 в София. Д-р Ганчев означи, че основни промени в Закона за отбрана от домашно принуждение бяха направени тази година и че се работи върху правенето на Координационен механизъм. Този документ ще дефинира съответния механизъм на взаимоотношение сред институциите , ангажирани с предварителна защита и отбрана на потърпевши и работа с причинителите на домашно принуждение.

Д-р Ганчев акцентира значимостта на помощта , предоставяна от неправителствения бранш в тази област. Той изрази признателност към Кралство Норвегия , което посредством финансовия механизъм поддържа страната в напъните й за оказване на ефикасна помощ на жертвите и работа с причинителите. Такава поддръжка включва финансиране на планове като този на Фондация „ П.У.Л.С. “ , ориентирани към внедряване на профилирани услуги на локално равнище по отношение на домашното принуждение в градовете Перник и Кърджали .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР