Изготвена е програмата на Първия международен фолклорен фестивал „Фолклорната магия

...
Изготвена е програмата на Първия международен фолклорен фестивал „Фолклорната магия
Коментари Харесай

Вижте програмата на Първия международен фолклорен фестивал „Фолклорната магия на Мездра“

Изготвена е програмата на Първия интернационален фолклорен фестивал „ Фолклорната магия на Мездра “, заяви арт шефът на фестивала Мирослав Аспарухов - живописен началник и хореограф на Ансамбъл „ Мездра “.
В първото издание на First International Folklore Festival „ The Folklore Magic of Mezdra “ ще вземат присъединяване фолклорни ансамбли от 11 страни от Европа, Азия, Северна и Южна Америка - Албания, България, Мексико, Португалия, Румъния, Сърбия, Тайланд, Украйна, Унгария, Уругвай и Филипините.
Участниците във фестивала ще дойдат в Мездра на 18 юли, неделя. Същия ден от 20 часа те ще изнесат концерт навън в село Моравица, който ще бъде в двора на ОУ „ Васил Кънчов “.
В 10 часа на другия ден /19 юли/, понеделник, представители на всички гостуващи сформира ще бъдат признати от кмета на община Мездра Иван Аспарухов.
Вечерта от 20 часа участниците във фестивала ще изнесат концерт в Народно читалище „ Факел-1926 “ - с. Зверино, а от 22.30 часа в Oasis Resort Zverino ще бъде проведено интернационално фолклорно DJ празненство, на което групите ще показват танци, присъщи за съответната страна и район.
В третия фестивален ден /20 юли/, вторник, ще има два концерта: от 10 часа в двора на Дом за остарели хора - Мездра за потребителите на дома и на Комплекс обществени услуги за деца и лица с увреждания, и от 20 часа навън за жителите и гостите на село Дърманци.
Кулминацията на фестивала ще бъде на 21 юли /сряда/, когато от 19.30 часа участниците ще създадат дефиле в централната градска част на Мездра, а от 20 часа ще изнесат финален концерт на площад „ България “. Тридневният празник на фолклора ще приключи с празненство в Dance Club „ Royal “, което е с начален час 23.30.
Фестивалната стратегия планува още визити на Черепишкия манастир „ Успение Богородично “, на Археологически комплекс „ Калето “ и на културни забележителности във Враца.
Организаторите на събитието - Ансамбъл „ Мездра “ и НЧ „ Просвета 1925 “, най-учтиво канят жителите и гостите на общината да заповядат на Първия интернационален фолклорен фестивал „ Фолклорната магия на Мездра “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР