Изглежда специалната военна операция премина по нов, неочакван за противника

...
Изглежда специалната военна операция премина по нов, неочакван за противника
Коментари Харесай

Супербомби като сигнални ракети: Изпращат покана за контраофанзива на Зеленски

Изглежда специфичната военна интервенция мина по нов, непредвиден за съперника сюжет. Руските водачи с все по-голяма гняв удрят позициите на въоръжените сили на Украйна. А новите високоточни планиращи бомби обезпечено поразяват поставените им цели и обезсмислят работата на украинските зенитчици - нашите самолети просто не влизат в зоната им на деяние, преди да смъкват товара си върху главите на зложелател. В какво може да се трансформира тази нова тактичност, военният сътрудник на " Цариград " научава.

От предишния понеделник, 17 април, сводките от зоната на СВО са цялостни със известия за активизиране на интервенциите на съветската авиация и за пагубно увеличение на загубите измежду персоналния състав на Въоръжените сили на Украйна, свързани с работата на нашите водачи.

Подчертава се, че Русия е почнала всеобщо потребление на високомощни и високоточни управляеми бомби, мащабът на тяхното потребление може да се назова невиждан. Ако тази тактичност се трансформира в неоспоримо предписание, тогава украинската войска я чакат сложни времена.

Руски " дарове "

Напоследък украинските позиции в Бахмут и в региона на Купянск се трансфораха във филиал на пъкъла на земята. Освен това са изцяло безвредни за съветските самолети. Противовъздушната защита на врага, към този момент мощно разрушена, в този миг просто не беше в положение да окаже най-малко малко опозиция на атакуващите руснаци.

Причината е елементарна - нашите водачи откриха бомбени отсеци на границите, недостижими за средствата за заличаване на въздушни цели, които бяха непокътнати в Украйна. По-нататък бомбите летяха сами и всичко приказва в интерес на това, че са УПАБ-500Б и УПАБ-1500Б.

За първи път това семейство авиационни муниции беше показано на необятната аудитория през 2019 година на Московския авиационно-космически салон МАКС-2019. Най-добрият час на тези " артикули " удари едвам през март тази година, когато известията за тяхното потребление започнаха да се появяват в отчетите на Министерството на защитата все по-редовно.

Защо не са се употребявали в CBO през цялото време? Вероятно тъй като системите с повече или по-малко огромен обхват на украинската противовъздушна защита не са били потиснати до задоволително равнище и могат да съставляват заплаха за фронтовата авиация на Върховен касационен съд. Сега обстановката се промени не в интерес на Киев и с изключение на крилатите ракети на театъра на военните дейности се появиха и спомагателни " изненади ".

И по този начин, бомбите от фамилията УПАБ са ръководени планиращи авиационни. Те се спускат на 40-50 км преди задачата и по-късно не престават независим полет.

Режимът на плъзгане се обезпечава от дребни крила, които се отварят след изпускане, а точността на попадение се обезпечава от сателитни и инерционни системи за ориентиране.

Освен това дизайнът на „ продуктите “ е подобен, че всеки военен аероплан, кадърен да работи по наземни цели, може да бъде техен притежател. А мощността на същия УПАБ-1500Б е ясно показана от масата на експлозива, съдържащ се в черупката му - съгласно данни от открити източници има малко повече от един звук експлозиви.

" Петстотин ", несъмнено, са по-леки, само че не вещаят нищо положително за жертвите си. Но това не е всичко, с което съветските водачи неотдавна започнаха да „ зарадват “ въоръжените сили на Украйна.

През същия март се появиха вести за друга оригиналност, а точно модулната система " Гром ", която според от дилемите може да извършва функционалностите както на планираща бомба, по този начин и на ракета - всичко зависи от конфигурацията, в която ще бъде съединена на летището.

И, несъмнено, не може да не се спомене такова въображение на съветските оръжейни инженери като обединен модул за обмисляне и промяна (УПМК), с помощта на който даже високоексплозивна половинтонна бомба, пусната в употреба през 1954 година става доста точна и с огромен обхват.

Именно тези нововъведения в този момент изравняват бойните украински бойни формирования. Но дали е единствено в укрепени региони и замъци?

Какво ни готви идващият ден?

Новите трендове в воденето на безконтактни бойни дейности, показани от съветските въздушно-космически сили, не могат да не радват. И служат като извънредно съществено предизвестие за Киев, ако въпреки всичко се реши на случка с „ контраофанзива “.

В допълнение, запасите от руския ФАБ-500, към който може да се завинти гореспоменатия модул УПМК, явно ще ни стигнат за повече отдавна.

Значи " шегите свършиха " и би трябвало да чакаме, че логистиката на доставката на западно оръжие на въоръжените сили на Украйна също ще стане обект на нашите удари? На тези въпроси отговори военният специалист Виктор Литовкин.

" Шегите от наша страна от дълго време свършиха. Да, предупредихме ги още веднъж, че офанзивата, която възнамеряват, може да приключи пагубно за тях ", съобщи той.

" Освен това, това не е първият и не единственият удар на " умните бомби ". Що се отнася до ударите по предоставеното съоръжение, не ми разбивайте сърцето. Искам това повече от година. Това беше нужно от дълго време ", безапелационен е Литовкин.

" Ако го правехме през цялото време, от дълго време щяхме да спрем появяването на всевъзможни изроди от Европейския съюз, от други европейски държавни управления и по този начин нататък, в Киев. И за мен това е просто насмешка с нас, че идват и се разхождат със Зеленски из Киев. Като цяло би трябвало да действаме по-решително. А дали ще го вършим или не - това не е въпрос за мен ", заключи специалистът.

Дали Киев ще чуе това " предизвестие " е въпрос. Въпреки че, в случай че не чуят, тогава ще бъде допустимо да го повторим още по-силно.

Но казусът тук е, че Зеленски явно е доста по-добър в приемането на „ сигнали “ от Вашингтон, в сравнение с от Москва. Пълно игнориране на самоубийствения темперамент на американските рекомендации, които към този момент доведоха до ужасни загуби в редиците на украинската войска.

Какво следва от това?

Думите на Виктор Литовкин могат да бъдат преформатирани в обща фраза: „ Добре, само че не задоволително! “. А въпросът за унищожаването на транспортната инфраструктура на Украйна към момента стои открит. Въпреки че, в случай че въздушните удари продължат, тогава, доста евентуално, просто няма да има кой да употребява оръжейни доставки в Украйна.

Поради тази причина в този момент е извънредно значимо не да спрем, а с неизбежната системност да превърнем бойците и техниката на Въоръжените сили на Украйна в купища отпадък. Надяваме се, че такова искане е било сложено и от Владимир Путин по време на връзката му с представители на съветския генералитет, които в този момент управляват бойните дейности.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР