Изглежда не е трудно поливането на растенията, растящи на перваза

...
Изглежда не е трудно поливането на растенията, растящи на перваза
Коментари Харесай

4 метода за поливане на стайни цветя, които буквално ги убиват

Изглежда не е мъчно поливането на растенията, растящи на перваза на прозореца. Но не всичко е толкоз просто. Типичните неточности в грижите са постоянно срещани измежду градинарите, а те могат да причинят гибел на цветята.

1. Често поливане

Най-често притежателите на домашни растения следват една стратегия за поливане за всички растения - един път на всеки два дни или един път седмично. Но всеки вид е самостоятелен и потребността от „ водни процедури “ може да е друга. Всичко зависи от това къде е цветето, мокър или изсъхнал въздух в стаята, тъмна или светла саксия. Например, в случай че саксията е тъмна, ще би трябвало да се редуцира времето сред поливанията.

Какво можете да извършите

Първо би трябвало да съберете информация за съответен тип растение, какъв брой е водолюбиво. Определете график на поливане и се придържайте към него, като продължавате да наблюдавате положението на листата, тъй че да не наподобяват летаргични. Обърнете внимание и на почвата - в случай че от горната страна се е образувала суха кора, без значение от рутината, би трябвало да се полее. Само кактусите порастват прелестно в суха почва.

2. Един и същ график за поливане през цялата година

Температурният режим в помещението може да е идентичен от самото начало, само че все пак графикът за напояване би трябвало да се трансформира според от сезона. Например пролетта и лятото е времето на разцвет, тъй че би трябвало да поливате по-често зелените растения. А зимното време е времето на " хибернация " и няма огромна потребност от вода.

Какво можете да извършите

Обърнете внимание на това кои растения забавят биологичните си процеси през зимата и ограничете количеството им вода. Може да се наложи пренасяне на друго място, където въздухът е пресен.

3. Вода в чинийката

Някои хора считат, че водата в чинийката е нужна, с цел да може растението непрекъснато да се храни и по-късно не е належащо да се полива по-често. Това е не е вярно. Водата там ще застоява и ще намокри долния пласт на почвата.Появява се плесен, мухъл и изгниване на корените.

Какво може да се направи

Ако не се засмуче водата за 15-20 минути, това е задоволително за навлажняване на земята. След това цялата влага би трябвало да се в профил и чинийката да се избърше до изсъхнало.

От време на време, в случай че няма кой да полива цветята в продължение на няколко дни, можете да оставите водата в чинийката, тъй че растението да не остане изцяло изсъхнало. Но това е изключение от правилото, а не предписание.

4. Повърхностен способ за поливане

Този способ е прочут на всички. За задачата използвайте лейки или кани, поливайте освен почвата, само че и листата. Но този способ не е подобаващ за всички стайни цветя. Ако листата на растението са с власинки или восъчни, това значи, че водата е противопоказана за тях.

Какво може да се направи

Тези типове, които не харесват водата, падаща върху листата, могат да се поливат в чинийката. Основното е, че на дъното на саксията има нужния брой дупки, а равнището на водата доближава почвата или дренажа.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР