Изглежда, че в политически план ГЕРБ все повече идентифицира две

...
Изглежда, че в политически план ГЕРБ все повече идентифицира две
Коментари Харесай

Социолози: ГЕРБ тръпне от страх от Мая Манолова и Слави

Изглежда, че в политически проект ГЕРБ от ден на ден разпознава две нови закани – Слави Трифонов и Мая Манолова. Това се споделя в разбора за юли Института по социология " Иван Хаджийски ".

Изводът е, че до момента властта е допускала и двамата, тъй като могат да оспорят ролята на левицата като евентуална опция, само че към този момент ръководещите стартират да се опасяват от бъдещите действия на шоумена и националния омбудсман.

Това е и обяснението за засилването на критичността към Трифонов и Манолова в избрани медии, считат от института.

Според социолозите Българска социалистическа партия се ориентира от ден на ден към „ национални “ и „ консервативни “ позиции, а Движение за права и свободи следва обичайна си тактичност – поддръжка за властта в съвсем всичко, като се изключи лични назначения и вотове на съмнение.

Основното внимание на Движение за права и свободи обаче е ориентирано към процесите в прилежаща Турция. Партията се ангажира недвусмислено с опозиционния претендент Индже, изгубил изборите против Ердоган. Отношенията с новото ръководство на Ердоган последователно ще станат първостепенни. Може да се допусна, че дейната роля на Движение за права и свободи в турския избирателен развой не се дължи на надценяване на възможностите на Индже, а на покачване на личната цена, на проявление на мощ и въздействие като изходна точка за едни бъдещи диалози, показват от института " Инав Хаджийски ".

Според социолозите по съвсем всички тематики (с изключение на поддръжката за правителството) трите патриотични партии " Атака ", НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация се разминават. Отдавна е явно, че всяка от тях се оглежда за дела и сътрудници за бъдещо политическо присъединяване настрана от другите, написа още в месечния разбор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР