Изглежда, че руското министерство на отбраната (МО) е деприоритизирало офанзивата

...
Изглежда, че руското министерство на отбраната (МО) е деприоритизирало офанзивата
Коментари Харесай

ISW: Бахмут вече не изглежда приоритет за руската армия

Изглежда, че съветското министерство на защитата (МО) е деприоритизирало офанзивата в Бахмут в интерес на подготовката за отбрана против предстояща украинска контранастъпление. С това слага групата „ Вагнер “ и финансиста ѝ Евгений Пригожин в евентуално сложна позиция.

Пригожин пусна поредност от видеоклипове на 4 и 5 май, в които разгласи, че „ Вагнер “ ще се изтегли от Бахмут на 10 май, в случай че не получи нужните доставки и насочи изключително остри и прочувствени офанзиви против началника на съветския общоприет щаб армейски военачалник Валерий Герасимов, съветския министър на защитата Сергей Шойгу и съветското министерство на защитата.

Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Осезаемото обезсърчение на Пригожин във видеоклиповете, един от които демонстрира труповете на неотдавна умряли бойци на „ Вагнер “, бележи забележителна риторична смяна в неговите продължаващи молби за увеличение на поддръжката на съветското МО за „ Вагнер “ в Бахмут.

Неговият забележим и бездънен яд подсказва, че съветското министерство на защитата евентуално е деприоритизирало Бахмут и е изместило оперативния фокус другаде. Това може съществено да компрометира способността на „ Вагнер “ да работи дейно.

„ Вагнер “ обаче не е прекратил напъните си да превземе изцяло Бахмут макар понижения достъп до муниции и други нужни доставки. Пригожин не демонстрира предпочитание да премине към защита в града.

Продължаващото твърдоглавие на „ Вагнер “ в границите на Бахмут е несъвместимо с цялостното закъснение на темпото на съветските настъпателни интервенции на други места в Украйна, защото наподобява, че стандартните съветски сили значително изместват фокуса си, с цел да се приготвят да одобряват дълго чаканата украинска контраатака.

Освен доста лимитираните и локализирани офанзиви в региона на Кремина и покрай град Донецк, съветските сили значително са прекратили офанзивните интервенции, което евентуално значи преход към защита.

Би било оперативно рационално решение съветското МО да стартира да задържа и складира муниции и доставки, с цел да се приготви за всевъзможни украински контраофанзивни дейности, а обезверените изказвания на Пригожин демонстрират, че съветското МО евентуално ще го направи. ISW неотдавна заяви, че Пригожин е почнал да се обръща към съветското Министерство на защитата да даде още веднъж на „ Вагнер “ нужните боеприпаси след къс интервал, през който изглеждаше, че връзките сред Пригожин и съветското военно управление са се подобрили.

Подновеният яд на Пригожин доближи своя връх във видеото от 4 май, на което Пригожин всъщност крещи на Герасимов и Шойгу и ги упреква в гибелта на бойците на Вагнер.

Загубите, понесени от „ Вагнер “ в Бахмут, дружно с евентуалното унищожаване на целта на напъните за Бахмут от съветското МО, може да оставят Пригожин и Вагнер в изключително неприятно състояние. Не е ясно дали Пригожин в действителност има намерение да се отдръпна от Бахмут на 10 май или е направил това известие в финален опит да си обезпечи поддръжка от Министерството на защитата. Ако „ Вагнер “ в действителност се отдръпна, тогава евентуално ще се нуждае от съоръжение на съветското МО за отбрана и улеснение на ретроградността. Освен това на съветската войска липсват запасите, нужни за окомплектоване на позициите, които може да изостави в Бахмут.

Огромните загуби, понесени в Бахмут в името на тактическите облаги, както и цялостната смяна на съветската войска към по-предпазлива позиция, подготвяща се за отбранителни интервенции, наподобява оферират на украинските сили благоприятни условия за плодотворни контраатаки в разнообразни области на начело. Украинските сили наподобява се възползват от някои от тези благоприятни условия, както е маркирано по-долу, само че ISW не смята, че тези контраатаки безусловно са част от предстоящата контраатака.

Съобщава се, че неотдавна уволненият някогашен заместник-министър на защитата по логистиката генерал-полковник Михаил Мизинцев служи като заместник-командир на групата, евентуално като част от акцията на „ Вагнер “ за опазване на достъпа до съветските военни доставки. Руски блогър, обвързван с „ Вагнер “, разгласява фрагменти на 4 и 5 май, които претендират да демонстрират Мизинцев, настоящ като заместник-командир на Вагнер и обсъждащ логистични и тактически въпроси с бойците на Вагнер в региона на Бахмут.

Пригожин обществено предлага командния пост на Мизинцев след уволнението му на 27 април, а Пригожин твърди на 5 май, че Мизинцев в качеството си на началник на логистиката е доставял на Вагнер муниции с ниско качество.

Пригожин може да е назначил Мизинцев за заместник-командир на Вагнер в опит да употребява разбирането и взаимоотношенията на Мизинцев с логистичния уред на съветската войска, с цел да резервира достъпа до муниции и доставки на фона на явно пренасочване на целите отвън зоната на отговорност на „ Вагнер “. Съобщава се, че Мизинцев е бил уволнен, откакто командирът на съветските въздушнодесантни сили Михаил Теплински, евентуално фигура срещу Герасимов, е направил инспекции на готовността, които разкриват, че на съветския Северен флот липсват доставки, което евентуално демонстрира, че Мизинцев е изпаднал в недружелюбност и на двете фракции в МО и се е включил „ Вагнер “ ще резервира командната роля в Украйна.

Промените, които евентуално ще настъпят в логистичния уред на съветската войска, свързани с смяната на целите на доставките за отбранителни интервенции, евентуално ще попречат на хипотетичните старания на Мизинцев да резервира достъпа на Вагнер до доставки.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу подреди на новоназначения заместник-министър на логистиката Алексей Кузменков да управлява доставките на оръжия и съоръжение за съветските сили в Украйна. Руското министерство на защитата (МО) заяви на 5 май, че Шойгу е дал заповедта на Кузменков по време на инспекция на силите и военната техника в Южния боен окръг.

Руското министерство на защитата заяви, че Кузменков е подарил на Шойгу нови танкове, бойни бронирани машини и друго съоръжение и твърди, че съветските военно-промишлени предприятия са ремонтирали съоръжение със скорост, по-бърза от тази на загубите на съоръжение. Шойгу евентуално се е срещнал с Кузменков, с цел да форсира запазването и пренастройването на логистичните и поддържащи процеси преди предстоящите идни украински контранастъпателни интервенции. Срещата на Шойгу с новия началник на логистиката на фона на опита на Вагнер да резервира достъпа до логистичния уред на съветската войска в допълнение допуска, че Вагнер ще се бори да поддържа настоящето си равнище на хранителни запаси от Министерството на защитата.

Съобщава се, че ръководителят на Руския съвет по правата на индивида Валери Фадеев съобщи, че съветските управляващи би трябвало да контролират каналите на Telegram сходно на метода, по който Русия цензурира следените от страната медии. Информационният канал на Кремъл ТАСС заяви на 5 май, че Фадеев прикани съветските управляващи да „ проучват дейностите, с цел да обмислят въвеждането на законодателство за контролиране на Telegram.

Руският първи заместник-председател на Гражданската камара за медии и всеобща връзка Александър Малкевич поддържа регулацията на каналите в Telegram, потвърждавайки, че обичайните форми на медии и „ новите медии “ би трябвало да бъдат на равна нога, тъй като „ новите медии “ имат „ единствено права, а не отговорности. “ Подкрепата на Фадеев за цензурата на Telegram също е забележителна, защото известният съветски блогър Александър Коц също служи в Руския съвет по правата на индивида. ISW по-рано заяви за напъните на съветските управляващи да подтикват автоцензурата в осведомителното пространство.

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров продължава личните си персонални старания за генериране на сили, ориентирани към обезпечаване на благоволението на съветския президент Владимир Путин. Кадиров разгласява фрагменти на 4 май, с цел да покаже друга група доброволци, подготвени в Университета на специфичните сили в Гудермес, Чечня, ситуирани в Украйна.

Министерството на защитата на Русия неотдавна изключи Чечня от листата на районите, в които се дават спомагателни гаранции и обезщетения за военнослужещите. Кадиров може да се е съгласил Чечня да бъде изключена от спомагателни облаги, с цел да се понижат разноските за наемане на паралелни военни структури на Кадиров за МО. Путин евентуално е оказал напън върху Кадиров по време на среща на 13 март да усили ролята на чеченските бойци в бойните интервенции в Украйна и Кадиров наподобява употребява ролята на Чечня в съветската военна сфера, с цел да започва възобновена акция за възобновяване на националното внимание.

Кадиров се срещна с представители на Националния проучвателен център „ Институт Курчатов “ на 4 май, с цел да обсъдят чеченския принос към отбранителната индустриална база на Русия.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР