Изглежда, че може да отидем навсякъде, където поискаме, стига да

...
Изглежда, че може да отидем навсякъде, където поискаме, стига да
Коментари Харесай

Пет забранени места, където е по-добре да не изкушавате съдбата си

Изглежда, че може да отидем на всички места, където желаяме, стига да имаме предпочитание и пари. Но има някои места на Земята, които са безусловно забранени за туристи.

От Bright Side са създали лист с най-известните мистериозни места, където не би трябвало да стъпва човешки крайник.

1. Остров Съртси

През 1963 година във водите на Исландия изригва подводен вулкан и за малко време се образува нов остров от 2,7 квадратни километра. Това събитие незабавно притегля вниманието на учени от разнообразни страни, защото е извънреден образец за формиране на остров и началото на нов живот. Оттогава Съртси, кръстен на митологичния воин Сърт, се употребява единствено за научни цели и е зона с стеснен достъп за туристи.

2. Иля да каймада гранде или Островът на змиите


Снимка: Guliver / iStock

Островът, който се намира на 35 км от крайбрежията на Бразилия, наподобява като същински парадайс. Може да заплатите за пътуването до него с живота си, тъй като е цялостен с отровни змии. На повърхност от 0,43 квадратни километра живеят към 4000 влечуги. Най-опасният тип е insularis bothrops или златна змия. Нейната отрова е пет пъти по-силна от тази на другите змии – след захапване настава мигновена гибел. Ето за какво бразилските управляващи не разрешават всевъзможни визити.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР