Издръжката на тричленно семейство е скочила с близо 300 лв.

...
Издръжката на тричленно семейство е скочила с близо 300 лв.
Коментари Харесай

Издръжката на тричленно семейство е скочила с близо 300 лв. за година

Издръжката на тричленно семейство е скочила с близо 300 лева за година. Това пресметнаха специалистите от КНСБ.

Заради растящите цени се усилва и сумата, нужна за едно тричленно семейство на месец. Така необходимата месечната издръжката за едно тричленно семейство при започване на годината у нас е била 2 189 лева, което е с 283 лева повече по отношение на началото на 2021 година, съобщи Bulgaria On Air.
За издръжката на домакинство от един работещ са нужни 1 216 лева, което е нарастване със 157 лева От данните излиза наяве, че от началото на годината доходът, нужен за прехрана, нараства с 5.9%, а на годишна база с 14.8%.
„ Не е обикновено цената на труда да не нарасне с толкоз, с колкото е поскъпнал животът. За първи път от над 10 година българинът загуби действителна покупателна дарба “, заяви главният икономист на КНСБ Любослав Костов.
„ 18% номинален растеж през идващите 4-5 г. би довел минималната работна заплата да се изравни с нужните средства за прехрана. Това е допустимо. Видяхме в доста страни от Европейски Съюз, които я усилиха с 12-13% при започване на годината “, коментира президентът на КНСБ Пламен Димитров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР