Издръжката на Кьолнската катедрала – най-посещаваната забележителност в Германия –

...
Издръжката на Кьолнската катедрала – най-посещаваната забележителност в Германия –
Коментари Харесай

Разпродават Кьолнската катедрала

Издръжката на Кьолнската катедрала – най-посещаваната забележителност в Германия – излиза седем-осем милиона евро годишно. Входът за храма, в който всекидневно идват до 30 000 туристи, е безвъзмезден. Към 60 % от сумата за издръжката на катедралата се събират от сдружение, ангажирано с нейното запазване, написа.

То е основано от жителите на Кьолн през 1842-а година за дотъкмяване на градежа на катедралата, почнал още през 1248-а година. Финалът е комплициран през 1880-а, като тогава храмът със своите 157-метрови кули е най-високата постройка в света.

В Дружеството за поддържане на катедралата сега членуват 18 000 души. Наред с даренията се търсят и други благоприятни условия за набиране на средства за ремонта и реставрацията на храма, в това число ексцентрични като показания неотдавна план Dome Cologne NFT.

Кьолнската катедрала и цифровото изкуство

Всеки искащ може да придобие – до момента в който не са се изчерпили – парченце от един тип гигантска цифрова мозайка: формирано от 3528 фрагмента изображение на западния портал на катедралата. Изображението е основано въз основата на голям брой фотоси, направени с дрон, които по-късно са били обработени със специфична графична стратегия.

Всеки от фрагментите на мозайката с размери 20 на 20 см е неповторим, а правото на благосъстоятелност се удостоверява със документ, създаден на основата на механизма, употребен при криптовалутите – с невзаимозаменяемия токен NFT.

Както обаче означават създателите на плана – тези, които желаят да допринесат за опазването на Кьолнската катедрала, няма потребност да са специалисти по високите технологии. Те могат да се снабдят с някой от специфичните пакети, в които влиза към този момент основаното електронно портмоне. Токенът се резервира за купувача на запаметяващо устройство – USB-стик, който е гравиран и има неповторим сериен номер.

Катедралните токени са три типа – бронзови, сребърни и златни, с цени от 295, 345 и 495 евро. Вторият пакет включва и висококачествена разпечатка на фрагмента на специфична хартия, а третият е допълнен от дребен модел на храма – част от лимитирана серия, основана особено за плана.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР