Издирваниято от Русия журналист Христо Грозев твърди, че в България

...
Издирваниято от Русия журналист Христо Грозев твърди, че в България
Коментари Харесай

Христо Грозев твърди, че Русия е готвила Черногорски сценарий и за Бълария през 2016 година

Издирваниято от Русия публицист Христо Грозев твърди, че в България е подготвян сюжет като този в Черна гора през 2016 година, където съветските служби дружно с водачи на опозицията проведоха опит за прелом в деня на изборите. 

”Две от специфичните съветски служби усещат, че Балканите са лесна плячка, тъй като има огромен % безвъзмездни русофили, както и огромен % хора, които могат да се продадат за копейки.

Също по този начин има чувство, че Балканите са геополитически техни и те желаят да си ги върнат безусловно - образецът е с ген. Решетников от ГРУ, както и куп други специалисти по Балканите. Това, което се случи в Черна гора през 2016 година, няколко месеца по-рано е имало същия проект тук, в България. 

Бил е задействан, само че по случайност нашите управляващи са го парирали. Идеята е била да излязат 700 души, които да завладяват Народното събрание и да има престрелки ". 

Това разгласи Христо Грозев в предаването " Контракоментар " на Асен Генов. Той акцентира, че опита за прелом има връзка с паравоенните организации, които работят на територията на страната. Припомняме, че в края на 2022 година ДАНС и Прокуратурата ревизираха боен съюз за закононарушение срещу републиката. 

Българският публицист, който е търсен от Руската федерация, изрази убеденост, че никой не е нанесъл по-големи вреди на съветските специфични служби, както Bellingcat. " Последната година българските служби започнаха да демонстрират интерес към нашата работа. На равнище ДАНС има доста качествени нови фрагменти, които работят сполучливо. От там се свързаха с мен след информацията от Руската федерация, само че нямаше политическо послание от страна на властта към нас ", акцентира Грозев. По думите му се усеща автоцензура в българските медии. " Забелязва се една плашливост в мейнстрийм медиите, има отвращение да се вършат лични следствия, а се избира да се препечатват непознати такива ", сподели той. 

По отношение на медийната среда в Русия Грозев разяснява, че на процедура публицисти там към този момент няма. " Всички публицисти са отвън Русия, там останаха единствено пропагандисти. Дори тези, които до последно стояха там, с цел да са с народа си, към този момент напуснаха, тъй като всяка истина, която кажеш в Русия, ти носи най-малко 8 години затвор. Знам за най-малко 150 сътрудници, които са надалеч от страната ", сподели още Христо Грозев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР