Издирваният с европейска заповед за арест Венцислав Ангелов - Чикагото

...
Издирваният с европейска заповед за арест Венцислав Ангелов - Чикагото
Коментари Харесай

Наркотрафикантът Венцислав Ангелов - Чикагото бе предаден на българските власти


Издирваният с европейска заповед за арест Венцислав Ангелов - Чикагото тази нощ бе предаден на българските управляващи, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Венцислав Ангелов бе разгласен за интернационално търсене на 1 февруари 2016 година въз основа на европейска заповед за арест, издадена от Окръжна прокуратура - Русе от януари 2016г. за изтърпяване на присъда в размер на три години и шест месеца отнемане от независимост за противозаконен трафик на опиати. Чикагото дойде на летище София към 1.00 часа тази нощ с полет от Германия.

Чикагото бе арестуван в Германия в края на март тази година. Ангелов беше наказан на 6 година затвор от Окръжния съд в Русе за това, че взел участие в интернационален канал за наркотрафик от Перу до Испания. В края на месец септември 2015 година Върховният касационен съд промени първичното решение на Русенския областен съд от шест години затвор на 3 години "лишаване от свобода". До момента Ангелов е прекарал 11 месеца в ареста по време на следствието, което се забавило поради молбите за правна помощ от няколко страни.

Напуска България легално през януари 2015, когато няма наложени ограничавания.

Координацията с европейските полицейски служби по издирването на Ангелов е осъществена от българското бюро СИРЕНЕ към Дирекция "Международно оперативно сътрудничество" /абревиатурата идва от Supplement Information Requies at the National Entry (SIRENE)./ Венцислав Ангелов е арестуван на 29 март тази година в Лимещайн, Германия. Той е предаден от немските на българските управляващи на 1 юни 2018г. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР