Издирването на убиеца от Костенец доведе до забрана да се

...
Издирването на убиеца от Костенец доведе до забрана да се
Коментари Харесай

Съсед на убиеца Зайков насочи полицаите към нова следа!

Издирването на килъра от Костенец докара до възбрана да се върви за гъби в гората, както и да се лови риба, описа пред „ Монитор “ комшия на потъналия вдън земята Стоян Зайков, който е от квартал „ Полето “ на град Костенец. 11 дни след двойната екзекуция полицейската обсада на региона продължава, а периметърът на претършуване се уголемява и в този момент главно е в гъстите горски масиви.

На 10 май 38-годишната Милена Шишкова беше открита безжизнена до дома си. Жената е била някогашен сътрудник на Зайков и двамата имат дете. По-късно беше открит погубен и комшия на Зайков, който е негов братовчед. Според полицията още не е доказана връзка сред двете убийства. Стотици служители на реда, жандармеристи и даже антитерористи бяха вдигнати накрак и блокираха Костенец и близките села. В издирването се включи и хеликоптер, само че без резултат. В момента в Костенец няма никакви чиновници на Министерство на вътрешните работи по улиците. На всички изходи и входове във всички вероятни направления обаче има патрули от жандармеристи с бронежилетки и катаджии, които стопират безусловно всички излизащи от региона моторни транспортни средства и ревизират багажниците. Това се прави непрекъснато.

„ До преди няколко дни служителите на реда и жандармеристите бяха един до различен по улиците, водеха и 7-8 кучета, в този момент разшириха периметъра и са по баирите. Търсят на всички места – откакто ревизираха Василиците (селата Горна и Долна Василица), ревизират Очушите. То се води едно с. Очуша, само че в действителност са 5-6 махали с доста малко народ. Навсякъде има горски заслони и изоставени къщи, където можеш да се скриеш и Господ не може да те откри “, описа съседът на Зайков от квартал „ Полето “, който се показа като Стоян.



Мъжът показа още, че идеално място за скриване може да бъде и с. Голак, което се намира на 16 км от Костенец в посока с. Ветрен по черен път. „ Голак е огромно село, само че в него живят единствено неколцина души “, сподели още мъжът. „ Откакто Стоян изчезна, вали, само че това не го плаши.

След дъжд кучетата губят следите, но и да не е валяло, единствено с един пикантен пипер да си намаже подметките и кучето е до такава степен. Губи ориентировка. Бил съм граничар и знам по какъв начин може да не те открият кучета. А Стоян е изпечен нарушител ловец и познава доста добре региона, по-добре от горските “, описа още съседът на търсения.

Той разказа Стоян Зайков като човек, който не пие алкохол и не пуши. „ Не е грубиян. От толкоз време го знам, никой не е споделил до момента да е чул да се карат с жена му или че той я бие или тормози. Тя беше ромка от Момин проход. Имат момче на 14-15 години. По време на убийството то е било в Момин проход, а тя сама у дома. Двамата със Стоян живееха в кв. „ Полето “, само че преди към година се разделили и тя си тръгнала, била е в друга тяхна къща, на към 2 км разстояние. Там е станало закононарушението. Родителите на Стоян живеят в напълно друга къща в Костенец.

Стоян и жена му не са имали финансови проблеми.
"Имаха бюро за погребални услуги, офисът се намира в центъра на Костенец и оферират всичко - от организация на погребението до обезпечаването на надгробни плочи. Жената беше и фризьорка и си имаше салон до погребалното бюро. Много пъти съм ходил при нея да ме подстриже. Някой бушон му е избил на Стоян, с цел да направи това “, сподели неговият адаш.

Първият уикенд след двойното ликвидиране хотелът на Пчелински бани, който нормално е цялостен с почиващи, е бил с доста малко гости. „ Страхуваха се хората. Проверките започваха още от отбивката на Мирово. Веднага се усети по хотелите, гостите понижиха “, сподели локален гражданин.

„ Докато не го заловен, няма да се успокоят хората. А бе неприятно стана. Ето, не дават и на реката за риба да се върви. Знаеш ли го из кое дере може да изскочи? Жандармерията не дава. Има постове из реките. Ако се засечете някъде, ще вдигне и ще ви гръмне и няма да се замисли. Тук минават реките Марица и Очушница. Рибата изчезна, откогато направиха един цех – топят олово. Тръгнах за гъби в региона, където пребивавам, в ливадите и ме върна жандармерията, вика – не, не връщай се.

Никой не смее да мръдне, те и не пускат “, описа още Стоян.

Изнасянето на полицията от улиците на обитаемоте места обаче, е успокоило хората. Жители на Момин проход описаха, че не се опасяват да се разхождат вечер където пожелаят. Полицейската засада до завода за алкохол сред Костенец и с. Пчелин е свалена. Там наоколо в зарязан пчелен кошер бе открита разглобена пушка и муниции, за която се счита, че е оръжието за осъществяването на второто ликвидиране.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР