Издирването на 39-годишния водолаз-спелеолог, изчезнал във водите на река Искър,

...
Издирването на 39-годишния водолаз-спелеолог, изчезнал във водите на река Искър,
Коментари Харесай

Близките на спелеолога все още таят надежда, че може да е жив

Издирването на 39-годишния водолаз-спелеолог, липсващ във водите на река Искър, продължава трети ден. Мъжът изчезна в събота в реката край Мездра. Инцидентът стана край археологически комплекс „ Калето”, където в неделя трябваше да се организира авантюристичен многобой.
Петър Христов е умел водолаз, по тази причина сътрудниците и приятелите му се надяват, че е съумял да се избави. Те даже оферират огромна парична премия за намирането му, осведоми тази заран "Монитор ".
Водолазът е липсващ в Искър край Мездра. Той подготвял оборудването за рисково втурване в реката. Паднал от преобърнал се неестествен сал и бил повлечен от буйната вода.
Изчезналият е един от уредниците на „ Приключенски многобой 2018 " и спелеолог от пещерен клуб „ Хеликтит “ в София.
Петър се спелеолог е от столицата, на 38 години, татко на две деца. Бил е леководолаз и инструктор по пещерно избавяне. Опитал се е да доплува до брега, само че защото не е познавал региона, вместо да се насочи към левия бряг на реката, където има пещерни ниши и би могъл да се хване за някоя канара, е тръгнал към десния бряг и бил отвеян от течението.
Петър подготвял оборудването за рисково втурване в реката. Паднал от преобърнал се неестествен сал и бил повлечен от буйната вода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР