Издигането на кандидатурата ми за водач в област Пловдив е

...
Издигането на кандидатурата ми за водач в област Пловдив е
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Хората от Пловдивска област винаги могат да...

Издигането на кандидатурата ми за лидер в област Пловдив е на първо място отговорност

Сериозно внимание би трябвало да отделяме на запазване на водоизточниците

Един от главните ни цели остават здравните грижи за хората и поддръжка на медицинския личен състав в пандемията

- Г-жо Каназирева, за какво приехте поканата да се кандидатирате за народен представител като лидер на листата на ГЕРБ, откакто до преди година и половина бяхте в съпротива на ръководещите?

- Първо, аз съм десен, работещ човек, с положително обучение. Считам, че единственият приемник на дясното в България е обединението на ГЕРБ-СДС.

Второ, одобрявам номинацията за лидер на листата за народни представители на първо място като доверие и оценка на денонощния труд, който дружно с моя извънредно мощен екип положихме през последната година и половина за Пловдивски район. Никога не съм търсила комфорта в политиката, потвърдих го и като регионален шеф.

Издигането на кандидатурата ми за лидер в област Пловдив е и отговорност. Тази година ни изправи пред голямо предизвикателство, тя пренареди целите ни в политиката и в живота.

Не съм пристъпвала своите правила, с които съм влезнала в политиката. Не съм правила крачка обратно от тях, не съм правила взаимни отстъпки и като регионален шеф и няма да направя и отсега нататък. Кризата ни сподели кое е значимото в живота. Днес повече от всеки път

ръководството би трябвало да подсигурява на хората сигурност

и чувството за институционална поддръжка. Стараех се да приложа този модел като регионален шеф и с моя екип дадохме огромна поддръжка на всеки предприемчив комитет в района.

Искам хората да знаят, че в мое лице имат човек, към който да се извърнат и той да окаже подпомагане. Разбира се, че за година и половина нямаше по какъв начин да ни стигнат физически сили за всичко, само че с изключение на голямата организационна работа, която положихме за справяне с Коронавирус рецесията, взехме решение и редица други проблеми, които чакаха дълги години.

Успях да работя с държавните институции, с министри и държавното управление, нееднократно получавах и цялостна поддръжка от премиера Бойко Борисов, което също значи доверие към моите дейности и тези на екипа ми.

- Кои са трите съществени казуса, които желаете да решите за Пловдивска област като депутат?

- Познавам доста добре района от многочислените срещи с хората. Имам решенията на проблемите и съм наясно по какъв метод би трябвало да продължим. Една част от сигналите, които получаваме в регионалната администрация, касаят пътната инфраструктура, другата са за водоснабдяване, а значително - за опазването на околната среда.

Разбира се, измежду главните ни цели остават здравните грижи за хората и поддръжка на медицинския личен състав, а също по този начин и позитивната наклонност в развиването на образованието, която ще продължим. Разчитам на претендентите от листата на ГЕРБ-СДС за Пловдивска област -

това са амбициозни и интелигентни хора,

най-вече млади, които чудесно познават спецификата на обитаемоте места, които съставляват. Смятам, че ще бъдем извънредно потребни за нашия район. Мога да подсигурявам, че няма да изгубя връзката с хората, която подкрепям всеки ден. В мое лице те постоянно ще имат поддръжка.

- Хората желаят да живеят в чиста околна среда. Как ще се преборите със сметищата и със замърсяване на въздуха?

- Изключително сериозен приоритет - мой и на моя екип - е опазването на околната среда, защото това директно въздейства върху изискванията на живота и здравето на хората.

През последните година и половина не са единични случаите на замърсяване на реките в Пловдивска област, за което са привлечени към отговорност редица лица, както и на неспазване на екологичните правила от някои предприятия. За позволените нарушавания те бяха задължени да преустановят работата до премахване на пропуските в софтуерния развой.

Знам по какъв начин да пазя ползите на жителите. Много значимо е да се възвърне действието на анулираната преди години Наредба № 7 за хигиеничните условия за здравна отбрана на селищната среда. В нея са посочени нормативно открити отстояния на избрани предприятия от обитаемоте места

за да се основат защитни хигиенични зони

и да се спрат случаите, какъвто беше с биоцентралата в Труд. Сериозно внимание би трябвало да отделяме на запазване на водоизточниците. Такъв случай на загубата им имаме в Белащица, където все още по гледище на моя екип тече планиране на санитарно-хигиенна зона към водоизточниците. Не търпи отсрочване и решаването на казуса със сметищата.

Спряхме нерегламентираната активност по депониране на боклуци край Ягодово и Катуница. След няколко извършени срещи в регионалната администрация взаимно с прокуратурата взехме решение за основаване на карта на противозаконните сметища, за създаване на видеонаблюдение и слагане на жива защита.

- От години се приказва за Околовръстното шосе на Пловдив. Разширението му е обещавано от доста народни представители и кандидат-депутати. Шосето обаче и до през днешния ден е същото. Кога най-сетне ще забележим, че се строи естествен европейски път?

- Ежедневно беседвам с управлението на Агенция „ Пътна инфраструктура “. В момента се прави ремонт, тъй като Околовръстното шосе беше в доста неприятно положение. Но това не значи „ стоп “ на разширението на пътя. На ход в АПИ е проектирането.

Процедурата е много комплицирана и продължителна, тъй като включва правене и оповестяване на парцеларни проекти. Реално осъществяването на плана може да започва след 2-3 години, по тази причина настоявах да се направи ремонт на съществуващото трасе от кръговото кръстовище на изхода от Пловдив за Асеновград до Пазарджишко шосе.

- Кога ще стартира построяването на Югоизточния обход от надлез „ Скобелева майка “ до Асеновградско шосе?

- В АПИ е оповестена социална поръчка за избор на реализатор. В края на предходната седмица специалисти от АПИ бяха в регионалната администрация, с цел да изяснят последните елементи по отношение на парцеларния проект.

Надявам се, че в случай че няма обжалване на търга, построяването на близо 5-километровата пътна връзка ще започва до есента.

През последните години в Пловдивския район бяха стартирани над 200 км пътища, част от които са приключени. Приключва ремонтът на близо 32 км трасе Югово - Лъки. След срещата ми с инициативния комитет от Бойково и Лилково стартира ремонт на този извънредно значим път. Част от подбалканския път на Карлово е приключена, продължава идващият сектор. Извършена е рехабилитацията на трасето от Пловдив до Пазарджик и на пътя към Хисаря. Очаквам до края на март да е изцяло подготвена правата Раковски - Брезово.

Стартира ремонтът на пътя Асеновград - Кърджали

През април ще стартира работа в сектора Асеновград - Садово и Асеновград - Първомай. Предсрочно - до май, ще бъдат приключени локалните платна от Пловдив до Асеновград.

В програмата за тази година е включено възобновяване на пътя към хижа " Здравец ". Предвиждаме ремонт на още един значим сектор Пловдив - Поповица - Първомай - Хасково. Развитието на инфраструктурата е приоритет и в тази тенденция се работи доста съществено.

- Като регионален шеф дадохте в допълнение 3 месеца период на изпълнителя на предпроектни изследвания за водоснабдяване от каскада „ Доспат - Въча “, с цел да в профил забележките. Ще се осъществя ли някой ден този план, обещаван също няколко пъти?

- Това е стратегическият план от голямо значение освен за Пловдивския район, само че и за Хасковска област. Водоснабдяването е един от предпочитаните проблеми, които би трябвало да се вземат решение в идващите години. Няма да направя компромис с цената на този план, каквато беше препоръчана от изпълнителите, тъй като

двойното оскъпяване на инвестицията ще се отрази върху цената на водата

за потребителите. Смятам, че цената на плана от 270 млн. лв., изчислена при предходните изследвания, е изцяло търпима за осъществяване от ВиК холдинга. Водоснабдяването на Пловдив и прилежащите обитаеми места от язовир „ Въча “ е изцяло действително и съм уверена, че ще стане факт.

Като ръководител на Асоциацията по ВиК знам, че един от проблемите са остарелите водопроводи, само че Пловдивска област е една от дребното области в страната, в която няма обитаемо място без водоснабдяване, като се изключи с. Поройна, където също към този момент са направени сондажи. Успоредно тече рехабилитация на водопроводи в редица обитаеми места.

През тази година по взаимна активност беше обезпечена чиста питейна вода в с. Пъдарско, община Брезово. Предстои същото да се случи за един от кварталите в община Стамболийски. Направили сме карта на обитаемоте места с проблеми с водоснабдяване и последователно се работи за тяхното решение.

- Как може да се усъвършенства положението на лечебните заведения в региона, които изпитват потребност от фрагменти и средства?

- Ние имаме извънредно положителни медицински експерти и един от най-хубавите министри на опазването на здравето, който е квалифициран и деятелен.

Пловдивският район е с най-вече лечебни заведения

на глава на популацията. В рискова обстановка на пандемията се убедихме, че лечебните заведения действат. Може би единствени в България успяхме да наложим взаимност сред държавни, общински и частни лечебни заведения и с помощта на положителния екип от медицински експерти да се оправяме с рецесията.

Имахме доста безсънни нощи, напрежение, доста сложни решения, тежка организация, само че мощният екип, който създадохме, ще даде на Пловдив и района повече успокоение и отсега нататък.

ВИЗИТКА

Дани Каназирева е родена на 16 януари 1979 година Завърши право в ПУ “Паисий Хилендарски”, лекар по конституционно право с дисертация на тематика „ Местната власт в изискванията на участие на България в Европейски Съюз “. Специализира “Британско право и право на Европейския съюз” в Кеймбридж, “Корпоративно ръководство и скъпи книжа”, „ Патентно право”, има специализация и в Съединени американски щати по стратегия " Младите водачи на България - Обучение на млади експерти в областта на правораздаването “. През есента на 2019 година е назначена е за шеф на Пловдивска област.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР