Издаването на персонален идентификационен код на Националния осигурителен институт (ПИК

...
Издаването на персонален идентификационен код на Националния осигурителен институт (ПИК
Коментари Харесай

Вече изкарваме ПИК от НОИ и през смартфона

Издаването на личен идентификационен код на Националния застрахователен институт (ПИК на НОИ) по електронен път към този момент се декларира посредством нова електронна услуга на Национален осигурителен институт и сключване с електронен автограф през мобилни устройства/телефони. Това оповестиха от пресцентъра на Национален осигурителен институт.

Електронната услуга на институцията изисква съществуване на смарт телефон с конфигурирано приложението на " Евротръст Технолъджис " АД за сключване с мобилен дипломиран електронен автограф, което може да бъде изтеглено от Гугъл Play или App Store.

Програмният артикул на Национален осигурителен институт е наличен на. Към него са оповестени както малко управление за издаване на ПИК на Национален осигурителен институт по електронен път, по този начин и директива за квалифицирана идентификация на лица през мобилното приложение на доставчика на квалифицирани удостоверителни услуги.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Нова електрона услуга стартира да предлага Националният осигу...

Електронните услуги на Национален осигурителен институт се радват на все по-голям интерес, като единствено за 2019 година (последните налични данни) поръчките за достъп до тези услуги са се повишили с 25% до над 12 милиона. Най-често употребявани са електронната информация за подадени в Национален осигурителен институт документи и изплатени компенсации и помощи, справката за обществените осигуровки, както и тези, свързани с компенсациите за безработица.

Националният застрахователен институт дава повече от – информации, е-услуги, административни услуги и други Част от онлайн справките са със свободен достъп, а за други се изисква личен идентификационен код (ПИК).
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР