Издаването на фалшиви сертификати за ваксинация е престъпление, заяви пред

...
Издаването на фалшиви сертификати за ваксинация е престъпление, заяви пред
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Издваването на фалшив сертификат е престъпление


Издаването на подправени документи за имунизация е закононарушение, съобщи пред Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.Има лекари, които дават здравето, а някои живота си, има и такива тарикати, които дават по 200-300 лв. и по-късно влизат в болница, разяснява той.

Идете във Франция и влезте в което и да е кафене без документ, даде образец Кунчев за ограниченията в други страни. И попита „ Франция недемократична страна ли е? “. Сертификатите за ваксина още не са безсрочни, чакаме решение на Европейска комисия, обясни основният държавен здравен контрольор.

За момента, за хора без хронични съпътстващи болести данните са, че не е нужна трета доза, сподели още доцент Кунчев.

Той счита, че към този момент сме в цялостния кипеж на четвъртата върна. Имало е едно задържане в средата на септември, само че в този момент растежът продължава.

Все още здравната система работи съвсем обикновено, в обособени региони напрежението е по-голямо, знаете за Търговище, където обстановката към този момент се възстановява, Габрово, Русе, Видин, Монтана, Пазарджик, изброи Кунчев.

340-360 на 100 000 са рамките на заболеваемостта в страната. В момента ние сме в центъра на тази вълна на континента, добави още епидемиологът.

На въпроса дали би трябвало да се затегнат ограниченията, той съобщи:„ Винаги могат да се затегнат ограниченията, когато това е належащо и целесъобразно, само че е много мъчително. От една страна, това ужасно доста умори и изнерви хората, от друга - доста хора стартират да подценяват заплахата и са по-малко склонни да вършат жертви поради различен “.

За ниските равнища на имунизация у нас и аргументите за неналичието на предпочитание, доцент Кунчев разяснява: „ Аз не знам дали е боязън или поддаване на искрено лъжливи информации и операции, с които е цялостно в обществените мрежи “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР