Издания, свързани със сирийската армия и ливанската шиитска групировка Хизбула,

...
Издания, свързани със сирийската армия и ливанската шиитска групировка Хизбула,
Коментари Харесай

Сирийската армия и "Хизбула" обявиха, че са открили лидера на "Ислямска държава"

Издания, свързани със сирийската войска и ливанската шиитска формация " Хизбула ", оповестяват, че водачът на " Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади е бил видян в градчето Букамал покрай границата с Ирак - последната територия на джихадистката организация, която войските на Башар Асад оповестиха за освободена в четвъртък.

Това предават " Ройтерс " и " Асошиейтед прес ", както и израелското издание " Аарец ". По-рано основаната в Лондон Сирийска обсерватория за правата на индивида заяви, че " Ислямска страна " си е върнала контрола върху част от Букамал макар оповестената победа в граничния град.

Медията, близка то " Хизбула " и представена от АП, оповестява, че Багдади, който съгласно някои изявления се укрива (а съгласно други е убит), е бил в Букамал все още на интервенциите по " почистване " на джихадистите. Сирийската войска сподели в четвъртък, че след завладяване на града ѝ остават дребни региони, в които към момента има бойци на екстремистката формация. Базираният в Ливан панарабски ефирен канал Al Mayadeen пък цитира сирийски военни, съгласно които Багдади най-вероятно се намира в Букамал.

Междувременно водената от Съединени американски щати коалиция против " Ислямска страна " разгласи, че не разполага с " информация, която може да разгласява " за местонахождението на Багдади.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сирийската рецесия (1237)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР