Изчисляването на всяка една транзакция на криптовалутата bitcoin се нужда

...
Изчисляването на всяка една транзакция на криптовалутата bitcoin се нужда
Коментари Харесай

Големият екологичен проблем, който bitcoin създава

Изчисляването на всяка една транзакция на криптовалутата bitcoin се потребност от електричество, задоволително да зареди средностатистически дом за цяла седмица, демонстрират калкулации на анализатор Алекс де Врайс, представени от Motherboard.

При сегашната цена на цифровата валута " миньорите " се нуждаят от впечатляващите 24 терават-часа електрическа енергия за година, с цел да поддържат машините, които вършат изчисленията. Приблизително толкоз употребява цяла Нигерия - страна с население от 186 милиона души, за цяла година.

Това значи, че всяка една транзакция се нуждае от 215 киловат-часа електрическа енергия. В момента дневно се вършат по към 300 000 такива.

 Bitcoin надвиши $7000
Bitcoin надвиши $7000

Криптовалутата още веднъж усъвършенства върха си

Средно, едно американско домакинство харчи по 901 кВтч месечно (за Западна България през 2013 година то е било 224 кВтч), което значи, че всяка транзакция коства съвсем колкото едноседмичното ползване.

Ако погледнем обстановката по-отгоре, във всеки един миг всички " миньори " на bitcoin в света употребяват електричество, задоволително за 2.26 милиона американски жилища.

Тези числа би трябвало да ни накарат да се замислим за въздействието на криптовалутата върху природата. Изчисления въз основата на данни, подадени от една " мина " за bitcoin в Монголия, демонстрират, че единствено тя е виновна за сред 8 000 и 13 000 кг излъчвания въглероден диоксид за всеки bitcoin и сред 24 000 и 40 000 кг всеки час.

Друго съпоставяне може да бъде направено със междинен европейски автомобил. За всеки километър той изпуска по 0.1181 кг нездравословни излъчвания. Така за всеки час, в който " мината " в Монголия работи, тя е виновна за еквивалента на над 203 000 километра, изминати с автомобила.

 Bitcoin е стока, а не валута, твърди основният икономист на Allianz
Bitcoin е стока, а не валута, твърди основният икономист на Allianz

Криптовалутата още не е задоволително постоянна
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР