Изчезналата криптокралица Ружа Игнатова попадна в списъка на 10-те най-издирвани

...
Изчезналата криптокралица Ружа Игнатова попадна в списъка на 10-те най-издирвани
Коментари Харесай

Ружа Игнатова е в списъка на 10-те най-издирвани лица на ФБР -

" Изчезналата криптокралица " Ружа Игнатова попадна в листата на 10-те най-издирвани лица на Федералното бюро за следствие (ФБР) на Съединени американски щати, оповестиха Би Би Си и Българска телеграфна агенция.

Българката, която е в неопределеност от 2017 година, е упрекната, че е присвоила над 4 милиарда $, като измамила хора да влагат в нейната компания за търговия с криптовалути OneCoin. 

Според федералната прокуратура компанията всъщност била Понци скица, замаскирана като криптовалута.

Ружа Игнатова е в неопределеност от 2017 година, когато в Съединени американски щати против нея е издадена заповед за арест. Тя била забелязана за последно да се качва на аероплан от България за Гърция, след което следите й се губят.

Българката е единствената жена в листата на 10-те най-издирвани лица на ФБР.

През април тази година от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че Ружа Игнатова е " освободена от българско поданство ". Оттам прецизираха, че тя е немска гражданка, родена в България, и е оповестена за интернационално търсене по искане на управляващите в Германия.

За нея има въведен сигнал в Шенгенската осведомителна система, а задачата е арест и екстрадиция на съображение Европейска заповед за арест, издадена от съда в град Билефелд - Германия.

Преди година Би Би Си откри, че. Смята се, че в жилището има творби на изкуството за 500 000 паунда, купени от лондонска изложба. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР