Избягалият в Унгария бивш лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски призова

...
Избягалият в Унгария бивш лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски призова
Коментари Харесай

Мицкоски и Груевски в публичен сблъсък

Избягалият в Унгария някогашен водач на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски прикани актуалният началник на партията Христиан Мицкоски обществено и намерено да даде доказателства, че " той персонално взе участие в мръсни покупко-продажби с държавното управление в Скопие ", съобщи БГНЕС.


В изявление за немското издание " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг " Мицкоски сподели, че " някогашният македонски министър председател и някогашен водач на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски поддържа секретна връзка с държавното управление ".

" Правителството счита, че може да разедини нашата партия. Но, това няма да стане. Ние направихме всичко за нашата европейска вероятност, само че на нас ни се слагат непрестанно нови и нови условия. На това нещо обаче ще се постави край...Ако не бъдат признати нашите оферти за отсрочено влизане в действие на измененията в Конституцията, тогава няма да променим Конституцията ", сподели Мицкоски пред " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг ".

Според Мицкоски правитеството подготвяло " мръсни покупко-продажби " с Груевски. Той твърди, че управляващите в Скопие трансформират Наказателния кодекс с цел да може Груевски да се върне в страната и да разедини партията.

Само няколко часа след обявата в немското издание укриващият се в Унгария от 2018 година Груевски прикани Мицкоски да даде доказателства за тези свои изказвания. Груевски прикани сегашният водач на ВМРО-ДПМНЕ персонално да даде доказателства за изказванията си, а не да принуждава някой от партията да изяснява пред следените от него портали какво е споделил.

БГНЕС напомня, че Груевски персонално наложи за водач на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски. Мицоски нито един път не е осъдил злоупотребата с власт и едноличния режим на Никола Груевски от 2006 до 2016г. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР