Избраният за президент на САЩ Джо Байдън не планира ваксинирането

...
Избраният за президент на САЩ Джо Байдън не планира ваксинирането
Коментари Харесай

Байдън не планира задължително ваксиниране на американците

Избраният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън не възнамерява имунизирането на американците против COVID-19 да бъде наложително, предадоха международните организации.

На конференция в своя щаб в Уилмингтън, щата Делауер, Байдън сподели и че не има намерение да вкара наложително носене на маски в цялата страна. В същото време той напомни, че откакто постави клетва като президент на 20 януари, ще призове американците да носят маска най-малко 100 дни след церемонията по встъпването му в служба.

Съединени американски щати са най-тежко засегнатата от пандемията страна, с най-вече инфектирани с новия ковид и най-вече умряли от причиняваното от него заболяване COVID-19. По последни данни на университета „ Джон Хопкинс “ в страната са доказани над 14 милиона и 355 хиляди случая на ковид. Близо 280 хиляди индивида са умряли, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Байдън сподели, че чака да постави клетва на лимитирана по мащаб гала.

„ Мисля, че ще видите нещо, по-близко до конгреса (на Демократическата партия), а не типична гала по встъпване в служба “, заключи той.

Байдън имаше поради извършения най-вече онлайн народен конгрес на демократите през лятото, на който той бе одобрен за претендента на партията на президентските избори в Съединени американски щати предишния месец.

„ На първо място и най-важно, задачата ми е Америка да бъде в сигурност и в това време хората да могат да честват “, акцентира той.

По принцип американските президент поставят клетва на гала навън в наличието на стотици хиляди хора.

Байдън загатна и „ мрачния отчет “ за заетостта в Съединените щати в изискванията на пандемия. Той демонстрира, че икономическото възобновяване буксува, означи той.

Избраният за президент на Съединени американски щати предвижда „ тъмно бъдеще “, в случай че Конгресът не одобри неотложно закон със тласъци, който да бъде последван през януари от „ стотици милиарди долари “ спомагателна помощ.

Министерството на труда на Съединени американски щати разгласи в оповестен през вчерашния ден отчет, че работодателите в страната са основали предишния месец единствено 245 хиляди работни места - най-малкия брой от април. Икономисти, интервюирани от Ройтерс, чакаха приблизително 469 хиляди нови работни места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР