Избраният за най-полезен играч във финала Никола Йокич отказа да

...
Избраният за най-полезен играч във финала Никола Йокич отказа да
Коментари Харесай

Героят на Денвър: Голяма година за Сърбия

Избраният за най-полезен състезател във финала Никола Йокич отхвърли да поеме огромния къс за заслугата за купата на Денвър Нъгетс в НБА, като акцентира, че това е групов триумф за отбора.

" Спечелихме всички дружно, това е извънредно ", сподели сърбинът, откакто подвигна трофея.

" Щастлив съм за ДеАндре Джордън, Джеф Грийн, Иш Смит, за Майки Портър Джуниър, който претърпя три интервенции, за Джамал Мъри, за Кентъвиъс Колдуел-Поуп, който ни донесе шампионски опит, откакто победи с Лейкърс през 2020 ", сподели Йокич, който бе определен едвам на 41-ва позиция на драфта през 2014.

" Беше дълъг път. 41-ви избор, само че това няма значение в този момент. В Денвър всички имаме заслуга, има играчи, които даже не са били определени в драфта, само че също имат принос за купата ", акцентира той.

" Не мисля за идната година. Ще желая от треньора да ми даде няколко седмици повече отмора, с цел да бъда подготвен за другия сезон. Това беше смешка. При нас няма титуляри, а цялостен тим и по този начин беше от първия стаж в Сан Диего. Усетих друга сила. Не съм оптимист по принцип, само че имах вяра, че можем на създадем нещо ", добави сърбинът.

" Пристигнах тук на 20 години, Джамал - на 20-21. За да успееш, би трябвало да имаш ядро, само че да минат няколко години. Първо си неприятен, по-късно ставаш добър, само че даже и добър, би трябвало да се провалиш, с цел да схванеш по-добре нещата.

Опитът е не това, което се е случило, а по какъв начин ще го използваш в бъдеще. Ние се проваляхме в първия или втория кръг в плейофите. Дори не помня тъкмо. Но това е развой, стадии, които би трябвало да преминеш ", разсъждава Йокич.

" Кога ще честваме в града? В четвъртък? О, аз няма да участвам, би трябвало да се прибера у дома ", добави той.

" Това е огромна година за Сърбия. Всъщност в този момент ще видя дали Новак Джокович ми е е изпратил есемес ", приключи Никола Йокич.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР