Избраха 57-я ректор на Софийския университет, съобщи .Това е проф.

...
Избраха 57-я ректор на Софийския университет, съобщи .Това е проф.
Коментари Харесай

След балотаж: Избраха ректор на Софийския университет

Избраха 57-я ректор на Софийския университет, заяви.Това е проф. доктор Георги Вълчев от Философския факултет, който бе определен на балотаж с 198 гласа " за " от общо 355. На второ място остана проф. дфзн Николай Витанов от Физическия факултет.

От 2015 година до момента проф. Вълчев беше заместник-ректор.

При първото гласоподаване не беше определен ректор и последва балотаж сред претендентите, събрали най-вече гласове.

Мястото до момента се заемаше от проф. Анастас Герджиков, а за него се бориха общо четирима души: проф. дфзн Николай Витанов от Физическия факултет, проф. доктор Климент Найденов от Геолого-географския факултет, проф. доктор Георги Вълчев от Философския факултет и проф. дпн Милен Замфиров от Факултета по науки за образованието и изкуствата.

Проф. Анастас Герджиков няма право на нов мандат за началник на най-старото висше образователно заведение в България. След изборатой връчи символичния ключ на СУ на новия ректор и му пожела да отключва порти, а не да ги заключва.

" Да съм ректор на най-авторитетното висше учебно заведение е чест и отговорност. Ще отдам всичките си сили, с цел да вървим напред и постоянно ще си взимам хапчетата против старческа деменция ", обърна се проф. Георги Вълчев към общото заседание.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР