Изборният процес протича нормално, без инциденти, съобщиха от МВР.Криминогенната обстановка

...
Изборният процес протича нормално, без инциденти, съобщиха от МВР.Криминогенната обстановка
Коментари Харесай

МВР: Гласуването протича нормално и без инциденти

Изборният развой протича обикновено, без произшествия, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Криминогенната конюнктура в страната е спокойна. За застраховане на публичния ред, сигурността и законосъобразността преди и по време на изборния ден в защитата на изборните секции в страната (в това число и подвижни) вземат участие близо 16 000 чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Български персонални документи: Общо за интервала от 16 ноември до 14 часа на 21 ноември са издадени 540 удостоверения.

Гранична полиция: Оперативната конюнктура в зоната на отговорност на ГДГП е естествена. Създадена е организация по места за обезпечаване естественото действие на Граничен контролно-пропусквателен пункт, както и граничното наблюдаване в уязвимите сектори. Граничните инспекции се реализират навреме. Пропускателната активност през граничните пунктове се реализира при естествена активност на пътникопотока.

Пожарна сигурност: На територията на страната няма катастрофи от компетентността на органите за ПБЗН, свързани с произвеждането на изборите.

Сигнали: От 14 октомври до през днешния ден са получени общо 1191 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите.

Преобладаващата част от сигналите (889) са свързани с пазаруване на гласове в интерес на политически партии и обединения, 76 – за непозволена пропаганда, 19 – за корпоративен избор, 3 – за заличаване на имущество и други

Съставени са 8932 предупредителни протокола по член 65 от ЗМВР, от тях 2882 са от ОДМВР Пловдив, Бургас – 1090, Благоевград – 760, Столична дирекция на вътрешните работи – 670 и други

Досъдебни производства: Образувани са общо 187 Директива за птиците, от които 155 - срещу политическите права на жителите – член 167-169 г от Наказателен кодекс. Най-много са те в ОДМВР Бургас – 29, Монтана – 14, Смолян, Сливен, Видин и Хасково – по 10.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР