Изборният ден в секционната избирателна комисия на белгийския град Хаселт

...
Изборният ден в секционната избирателна комисия на белгийския град Хаселт
Коментари Харесай

Липса на интерес беляза началото на изборния ден в Хаселт, Белгия

Изборният ден в секционната изборна комисия на белгийския град Хаселт стартира в точния момент и без проблеми. Гласуването става с хартиена бюлетина, съобщи особено за БГНЕС Апостол Апостолов.

Изключително ниска изборна интензивност и липса на интерес в ранните часове на изборния ден. До 10:00 часа българско време бяха дали своят вот едвам петима души включително тримата членове на комисията. По души в Централната изборна комисия са се записали 29 души.

Ако погледнем днешния избор в кралството от позиция на статистиката, изводът е, че гласоподавателите от ден на ден оредяват пред урните.

В страната живеят близо 45 000 сънародници. За вота на 2 април в сърцето на Европа са разкрити 15 секции - Брюксел, в Льовен Антверпен, Гент, Хаселт и Маасмехелен и Варегем.

Според данните от уеб страницата на ЦИК за последните два вота – през октомври са се записали онлайн 430 души при 308 за днешните. Средната изборна интензивност е сред 12-15%

Като най-честа причина българите да не отидат до урните е умората от петте следващи избори в границите на две години, неделният ден и настройката за обичайната разходка в парка.

Надеждите на членовете на секционната комисия са, че повече сънародници ще отидат в последния миг да упражнят правото си на глас след попълване на декларация.

При възможен интерес на гласоподаватели, изборният ден може да бъде продължен. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР