Изборите за президент в Русия вече вървят с пълна пара,

...
Изборите за президент в Русия вече вървят с пълна пара,
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Навални показва как всъщност се гласува в Русия

Изборите за президент в Русия към този момент вървят с цялостна пара, тъкмо както и сигналите за нередности, обобщавани в персоналния уебсайт на Алексей Навални – индивидът, считан за най-голяма съпротива на съветския президент Владимир Путин.
Припомняме, че съветската ЦИК не разреши присъединяване на Навални като претендент във вота, като решението беше доказано от съда – тъй като Навални има условна присъда от 5 години затвор по така наречен дело " Кировлес ". Според обвиняването съветският политик присвоил 500 000 $ от държавна компания за дървесина. Четири години след присъдата Европейският съд за правата на индивида (ЕСПЧ) осъди Русия както за това дело, по този начин и поради друга присъда против Навални и брат му, като заключението на Европейски съд по правата на човека беше, че мненията на съветските съдилища са " предубедени ".
Първият сигнал от днешните избори касае изборна секция в Далечния изток, където гласуването стартира още през вчерашния ден (17 март) – поради часовата разлика. На фотография, оповестена в Twitter, се вижда, че когато влиза да гласоподава първият гласоподавател за деня, в урната към този момент има купчинка бюлетини. По закон урната би трябвало да е запечатана и да се отвори тогава, когато публично се появи първият гласоподавател. Зевзеци разясняват, че може членовете на комисията и наблюдаващите да са пуснали под строй гласа си преди публично секцията да стартира работа.

Южно-Сахалинск, УИК № 295
Запустили первого человека, а в урне уже бюллетени лежат. pic.twitter.com/w4cUB6vJ3C
— Alexander V. Litreev (@alexlitreev) 17 март 2018 година
Почти незабавно тъкмо такова пояснение пристигна от съветската ЦИК – че това са гласовете на " членове на комисията, наблюдаващи и служители на реда ", които са дали своят вот с разрешение навръх изборната комисия по системата " местоположение ", а не по адресна регистрация. Припомняме, че съветската ЦИК разреши на над 4,2 млн. души да гласоподават " на място " т.е. там, където ги заварят изборите, а не там, където са регистрирани. Това гласоподаване се регистрира единствено с ваучър, а съгласно Навални не е проблем по този начин някой да отиде и да гласоподава на няколко места против ваучър. А видеозаписът от живото лъчение в секцията в Южен Сахалин към този момент е отсечен.

Это проголосовали члены комиссии, наблюдаващи и полицейские, которые работают на этом участке. Они прикрепились к этому же участку по системе " голосование по месту нахождения ". https://t.co/qikeDivdU6
— ЦИК России (@CIKRussia) 17 март 2018 година
В Кемеровска област пък изборната интензивност се регистрира по следния метод – гласуваш и стояща до " тъмната стаичка " жена дава по един ваучър вид жетон, че си минал. Не се вижда гласувалият да бъде вписван в протоколите и да се подписва. Това е показно на системата на гласоподаване " по местоположение ".

Как контролируют явку в Кемеровской области. Сидит женщина выдает талоны проголосовавшим. Можно смотреть онлайн https://t.co/mYRHsubIgD pic.twitter.com/y7MlsWb3zP
— Ivan Zhdanov (@IoannZH) 18 март 2018 година
Същевременно на няколко места – да вземем за пример в Санкт Петербург, към този момент има публична възбрана на наблюдаващите в изборните комисии да употребяват мобилните си телефони и да снимат изборния развой . В Иркутск наблюдаващ, снимал нередности по изборния развой с телефона си, е бил " помолен " да съобщи мобилното устройство, след което то е било разрушено на части пред очите му.
В специфичен канал в YouTube почитатели на Навални демонстрират всички сигнали за нарушавания по време на изборите и дават отговор на въпроси.

Отворен е и специфичен уебсайт, където се обобщават сигналите, които организацията на Навални получава.
ЗАГЛАВНА СНИМКА: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР