Изборите са след по-малко от 10 дни, а няма никакъв

...
Изборите са след по-малко от 10 дни, а няма никакъв
Коментари Харесай

Цветанов: Битката след изборите ще бъде дали ще има квалифицирано мнозинство


Изборите са след по-малко от 10 дни, а няма никакъв логичен спор за политики. В момента политическите партии се концентрират върху това, което е през днешния ден и по какъв начин могат да извлекат дял, с цел да влязат в българския парламент, с колкото е допустимо повече депутати. Това сподели ръководителят на " Републиканци за България " Цветан Цветанов в предаването „ Алтернативата ”, в коментар за цялостната липса на геополитически разговор в хода на предизборната акцията, оповестяват от политическата групировка.

„ Никой не приказва и за Плана за възобновяване и резистентност, който още ГЕРБ трябваше да внесе в Брюксел, най-късно април 2021 година По него се работи в продължение на една година, работи администрация, има командировки в Брюксел, харчи се запас и най-после не се внася. Защото и Борисов, и Томислав Дончев споделиха: „ Нека да го внесе служебното държавно управление “. А знаете, че служебното държавно управление има главно мандат да организира избори “, сподели още Цветанов. Той подчертава и върху различен доста основен въпрос, който също остава без обществени мнения - новият финансов програмен интервал, който започва на 1 януари 2021 година и по който България няма подписано съглашение.

„ От 2018 година, след българското председателство, публично беше оповестено, че Томислав Дончев оглавява работната група, която ще приготви нужното за новия програмен интервал. Но сега ние ще имаме 2 или 3 нулеви години и в действителност, България вместо да получава пари от Европейския съюз, взаимност от богатите страни, сме донор, тъй като ние си плащаме “, изясни Цветанов.

Попитан по какъв начин ще разяснява, че все пак, прогнозите сочат победа на ГЕРБ, Цветан Цветанов бе безапелационен: „ Това е, тъй като ще има доста ниска изборна интензивност. Силата на систематичните партии е, че те имат съответните структури, имат съответните ядра и те работят на терен. Има администрация, имат общински кметове, кметове на обитаеми места, общински съветници. За тях най-важно е да бъде дискредитирана политическата система, да бъдат очернени съперниците, хората да бъдат отвратени. И когато отидат да гласоподават, това са единствено твърдите им ядра. Затова ще се получи тази разлика. Но желая да кажа, че в случай че имаме 30% изборна интензивност, който и да победи, той не е победител “.

Цветанов напомни, че гласувалите на последните избори бяха над 2,6 милиона българи. По думите му, в случай че в този момент гласувалите се окажат под два милиона и половина, това ще значи, че няма да имаме действителната представителност. „ Тук към този момент борбата ще бъде по какъв начин ще бъде образувано болшинство и дали ще има квалифицирано болшинство, тъй като предстоят значими избори като този за Инспектората на правосъдната система, за Висш съдебен съвет, където би трябвало да има квалифицирано болшинство. „ Стойностни и качествени хора от ГЕРБ са доста манипулирани от метода, по който се дава съответната информация. И не са предатели тези, които излязоха от ГЕРБ, а тези, които сега ръководят ГЕРБ. Те предадоха идеята за една доста стойностна и хубава концепция “, разяснява още Цветанов, като напомни, че в първия си управнически мандат, ГЕРБ беше с доста ясна евроатлантическа позиция.

С „ Турски поток “ Борисов отбрани съветските ползи и продължава да заблуждава обществото, безапелационен бе Цветанов, откакто водещият посочи хипотезата, че е имало и чисто политическо изискване – да бъдат отстранени всички ярки про-атлантици в ГЕРБ. По думите на Цветан Цветанов никой не задава „ неуместните “ въпроси, измежду които са срещите на висши представители на ГЕРБ с съветските политици Александър Бабаков и Александър Воробьов от забранителния лист на Европейски Съюз и изчезналата пътна карта за „ Турски поток “, подписана от тогавашния енергиен министър Теменужка Петкова.

„ Ако обществото не бъде осведомено, представете си с тези над 300 милиона $, с които се установи, че се вършат и хибридни офанзиви, заплаща се на партии, на политици, сами разбирате, че може да се влияе върху обществото по един непоследователен метод. И това в действителност го вършат доста ловко “, сподели още Цветанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР