Изборите са неподходящ момент за разрешаване на политически чувствителни въпроси,

...
Изборите са неподходящ момент за разрешаване на политически чувствителни въпроси,
Коментари Харесай

Заев: Изборите не са подходящ момент за решаване на чувствителни въпроси

Изборите са несъответствуващ миг за разрешаване на политически чувствителни въпроси, изключително такива, при които нашата страна не може да разбере къде е казусът. Това съобщи на днешната конференция министър председателят на Северна Македония в отговор на дали има вяра че е допустимо казусът със София да се реши до март преди, предава МИА.
„ Често споделям, че не мога да схвана казуса. Мога да схвана гледната точка, даже да беседваме за предишното, за какво не. Миналото принадлежи на първо място на историците. Ние политиците би трябвало да отворим път на бъдещето, само че това не значи, че не би трябвало да поставяме старания още в този момент, незабавно ”, сподели той.
 Заев: Градим разговор, а не спор с България Заев: Градим разговор, а не спор с България
Ние градим разговор, а не спор с България, покорност и подготвеност за съдействие, вместо шовинизъм за вътрешна приложимост и нова и...
Това е повода през днешния ден да бъде свикана координационна среща с министъра на външните работи, външнополитическите съветници на държавното управление, вицепремиера по европейски въпроси и работната група, която води договарянията, с цел да може още един път да се направи обзор на настоящето положение и да се обмисли тактиката за по-нататъшни дейности.
„ Вярвам, че положителното съдействие и взаимоотношения, постоянната връзка могат да бъдат единствено преимущество за намиране на решение на всеки проблем, пред който е изправена страната ни ”, сподели Заев. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР