Изборите минаха, за съжаление държавата продължава в лицето на политическите

...
Изборите минаха, за съжаление държавата продължава в лицето на политическите
Коментари Харесай

Борисов: Всички партии се държат като в предизборна обстановка, защо упорито бягат от разговор

Изборите минаха, за жалост страната продължава в лицето на политическите партии като в предизборна конюнктура, съобщи на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Всички партии се държат като в предизборна ообстановка и не престават да дават обещание неща, които звучат добре, само че на практика знаят, че няма по какъв начин да станат. Защо толкоз настойчиво бягат от диалог по съответните тематики, търсейки всевъзможни пояснение, попита той.

Има и краен вид - държавно управление на малцинството и може би, в случай че се изчерпат всичи ходове, ще го създадем за нашите гласоподаватели, да видят, че имаме отговорност, предпочитание и подготвеност. Това е задачата на Асен Василев, тъй като той знае какво е сътворил. Всеки от вас знае, че каквато и политика да се прави, би трябвало да има финансово застраховане, изясни водачът на ГЕРБ.

Наоравихме толкоз стъпки, с цел да извадим финансовото състояние на страната и да кажем какво сме в положение да създадем. В името на страната сме подготвени на всевъзможни взаимни отстъпки, само че това би трябвало да бъде осъзнато и от другите, сподели още Борисов.

Няма смисъл да се приказва за първи, втори или трети мандат, това не е почтено към хората. Не е почтено да се губи време ние да вършим държавно управление на малцинството, което няма да бъде подкрепено, по-късно втората партия да прави държавно управление, което също видно няма да бъде подкрепено и по-късно да се залъгване с възможен трети мандат, изясни водачът на ГЕРБ.

Корупцията била разграничителна линия, ние две години чакаме да забележим едно нещо, направено по-добре от нас. Само откриват това, което сме построили, безапелационен е Борисов.

Тактиката на Асен Василев е ГЕРБ ни смъкна, Не Слави Трифоов ви смъкна, Гроздан Карадджов ви смъкна като ви уточни от кое място крадете. Нали щяха да купуват жито, помните ли какво приказваха, аерогара в Русе, три мостове, четири автомагистрали. Само че цифрата знаете ли каква е? При тези лихви в тригодишната рамкова прогноза... при нас лихвите на година бяха 400 милиона, при тези лихви и тези пари ще са 5 милиарда и 700. 5 милиарда лихви, две автомагистрали " Хемус " за шест месеца ще излязат от джоба на българите, с помощта на тях. Ето това ни сътвориха. И те са давали прием, че са втори. Само че ние им оставихме 15 милиарда - 12 във фискалния запас и по милиард за " Хемус " и така нататък. Ако в този момент ги имаше тези пари в бюджета, незабавно държавно управление на малцинство и действаме, посочи той.

Българите до дъно всички не можаха да схванат какво са предизвикали тези хора на страната. Затова диалозите за държавно управление би трябвало да минат през диалог за финанси. В момента, в който победим, незабавно митинги за нарастване на приходите. Раздвижиха се синдикатите, медицинските служащи, РЗИ-тата. Две години все едно ги нямаше. Ние със синдикатите и работодателите на седмица-две водехме диалози и знаеха какво може и какво не може, търсехме най-хубавото решение, изясни водачът на ГЕРБ.

Той прикани да се одобри закон, който да удължи действието на този бюджет. Вкарвайки нов бюджет, занапред ви споделям, че ние ще желаеме 30% нарастване на пенсиите, щом си играем на кой най-вече може да чупи. И най-малко 30% нарастване на приходите. Откъде пари? От там, откъдето ще ги вземе и Асен Василев. Но да се върнем на рационалния диалог и това какво можем да създадем за хората, сподели той.

Най-тежката зима от 98 година се обрисува. Нито ми липсва мощ, нито увереност, нито самочувствие. Въпреки стъргането, всички неистини и измами, ни подредиха първи. Хората ни споделиха съберете се, направете коалиция, само че по хрумвания, с цел да може да спасите народа. В демокрациите партиите са длъжни да намерят сечение и се надявам и в другите да има разсъдък. Докажете, че сте по-мърди, по-умният отстъпва, обърна се Борисов към членовете на партията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР