Изборът за Спортист на годината“ на България се оказа под

...
Изборът за Спортист на годината“ на България се оказа под
Коментари Харесай

Опорочен ли е изборът на „Спортист на годината“?

Изборът за „ Спортист на годината “ на България се оказа под сериозен прицел. Вече няколко дни след крайното класиране известни имена излязоха и обявиха, че това съревнование е опорочено от години.

 

Очаквано победител в тазгодишното издание е Александър Везенков, който стартира да играе в НБА и към този момент прави възторг с изявите си. Той събра 1009 точки. Регламентът планува гласоподаване на спортни публицисти и настрана избор дават почитателите. Григор Димитров и Петър Мицин запълват тройката. Алберт Попов е четвърти. На пето и шесто място са Карлос Насар и Нургюл Салимова.

 

Именно от тях излезе и недоволството след класацията, което в действителност е казус. Шахматистката, която остана шеста излезе на сцената и сподели единствено „ Благодаря “. Избегна и коментар пред медиите. Карлос Насар пък си разреши да приказва за опорочаване на избора и даже показа, че има доста разочаровани спортисти. Майка му още след класацията в обществените мрежи се присмя на третото място на Петър Мицин, който има оценки, само че единствено при юношите. Именно неговото място стана обект на рецензии и от изключения от федерацията по плуване Антъни Иванов, от Карлос Насар, сестри Стоеви и други. Голяма част от спортистите обявиха, че не биха участвали повече на такава гала. Според тях класацията се прави посредством метода на PR и мястото на даден състезател в медиите, а не на база резултатите и оценките му.

 

Автор: Facebook

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР