Изборът на председател на Столичен общински съвет продължава да боксува.

...
Изборът на председател на Столичен общински съвет продължава да боксува.
Коментари Харесай

Временен или ротационен: СОС още боксува на тема председател

Изборът на ръководител на Столичен общински съвет продължава да боксува. Светлина в края на тунела наподобява пробива, откакто през днешния ден 56 общински съветници гласоподаваха " за " съвещанието да се отсрочи за 25 януари, съобщи кореспондент на БГНЕС.


В момента на масата има две оферти – да има краткотраен или ротационен ръководител.

Васил Терзиев: Или ще има сглобка, или алена женитба

Трябва да намерим решение, с цел да пробием дебелия лед, съобщи кметът на Столична община Васил Терзиев и заяви, че в понеделник не престават със срещите. По думите от шестте неуспеха дотук ясно, че вижда, че сделки няма.

„ Активно работим всички. Групата на хората, които търсят решение и работят, се усилва. Виждате, че Вили Лилков и неговата група демонстрираха самодейност, Има Такъв Народ се причислиха, Карлос Контрера. Продължаваме диалози с всички “, означи той и добави, че в никакъв случай вратата не е била затворена, към който и да било, уточнявайки, че от самото начало се е търсил диалог с всички.


Терзиев акцентира, че математика е доста елементарна. „ Без ГЕРБ или Българска социалистическа партия, или и двете, няма по какъв начин да има устойчиво ръководство с наше присъединяване. Тоест или ще ма сглобка, както казвате, или ще има „ алена женитба “. Не знам кои са шаферите и кумовете, само че ще има предложения, когато стане ", добави той.


„ Никой няма заблуди, че сме покрай това да има постоянна управническа структура за целия мандат “, сподели той и посочи, че се работи да се откри формула, по която да се стигне до полемика за бюджета, за икономическата рамка на превоза и всички други належащи проблеми, да може да се кандидатства по разнообразни европейски стратегии.

По думите му е доста елементарно да се споделя „ аз съм срещу “. „ Големите групи непрекъснато споделят „ не “. Време е да кажат какво тъкмо те оферират, с цел да има някакво решение “, прикани столичният кмет.

Борис Бонев: Предлагаме триконпонентно съдружно съглашение


Няма по какъв начин да подкрепим някого без гаранция, че ще има решения за София. Тази гаранция може да е единствено писмена, настоя общинският консултант от ПП-ДБ и „ Спаси София “ Борис Бонев.

Изпратихме на Българска социалистическа партия, „ ИТН “ и „ Синя София “ документ – трикомпонентно предложение, изясни Бонев и разясни пред медиите, че наличието на документа е бил авансово координиран с трите партии.

ПП-ДБ-СС оферират ротационно председателство на СОС за по 4 месеца, сключване на документ за промени, за най-належащите промени на наредби, за одитите на общинските сдружения и съразмерно систематизиране на председателските места в комисиите.

Бонев се съгласи, че предлагането им може да се назова съдружно съглашение, като учтони, че то е много просторен документ с доста повече детаили. Тоест, предлагаме доста либерален метод, съобщи Борис Бонев.

Иван Таков: Българска социалистическа партия няма да е нито буфер, нито смокинов лист

Българска социалистическа партия няма да е нито буфер, нито смокинов лист сред вътрешнокоалиционни взаимоотношения сред сглобката на национално равнище. Ще участваме единствено в диалози, които са смислени за София, съобщи ръководителят на столичните социалисти Иван Таков.

Ротационен ръководител за нас не е добър вид, добави Таков и продължи: На национално равнище този вид е извънреден гибелен за страната. Не желаеме това да се трансферира и на локално равнище. Трябва да се избере ръководител с по-широк консенсус, защото някои от предложенията на Българска социалистическа партия ще изискват точно подобен.

Ние към този момент сме дали предложение от нашата група. Днес беше шестата опция да бъде определен ръководител, заключи Иван Таков. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР