Изборът на кариера е едно от най-важните решения в живота,

...
Изборът на кариера е едно от най-важните решения в живота,
Коментари Харесай

Как да изберем перфектната кариера?

Изборът на кариера е едно от най-важните решения в живота, което изисква деликатно обсъждане и разбор, написа.

Професията освен дефинира вашата еднаквост, само че също по този начин доста въздейства върху щастието, финансовата сигурност и цялостното качество на живот.

Изборът на кариера не е импулсивно решение, а пътешестване на себеоткриване, разбор и взимане на осведомен избор.

Проблемът е, че с безбройните благоприятни условия за кариерно развиване, налични в днешно време, процесът на взимане на сходно решение може да бъде много сложен, а от време на време даже и обезсърчаващ.

Но в случай че следвате последователен метод, можете да откриете кариера, която е в сходство с вашите умения, ползи и дълготрайни цели. Електронното издание Entrepreneur обобщава няколко стъпки, които могат да ви оказват помощ по пътя.

Кариерният път може да се опише като поредност от работни места, които съставляват нещата, които човек прави, с цел да си изкарва прехраната.

Това е професионално пътешестване, което може да одобри голям брой форми, диктувани от вашите самостоятелни цели, условия и разрастващите се ползи с течение на времето.

Навигирането през вашия кариерен път включва взимане на няколко избора, които стартират с разбирането на вашите ползи, типа работа, която харесвате, и промишленостите, които дават отговор на вашите желания.

Възможностите за кариера са необятни и разнородни, вариращи от обичайни позиции до по-съвременни, нишови области. Може да намерите кариера в областта на технологиите, изкуствата, бизнеса, опазването на здравето или образованието, а също и в доста други насоки.

Проучването на тези благоприятни условия за кариера е решаваща стъпка в намирането на вашето идеално професионално занятие.

Това включва разглеждане на разнообразни фактори, като работни позиции, напредък на промишлеността, вероятности за работа, капацитет за приходи и нужната подготовка.

Не забравяйте, че задачата не е просто да намерите работа, а да изградите пълноценна кариера, която дава отговор на вашите мощни страни и желания. Чрез това схващане вие полагате основата за вашето кариерно пътешестване.

Разбирането на себе си е първата стъпка в избора на кариера, която е удовлетворяваща и подобаваща. Саморефлексията е развой на задаване на въпроси и почтена оценка на вашите личностни черти, ползи, полезности и умения.

Става въпрос за взор във вътрешността, с цел да разберете какво в действителност ви движи и стимулира.

Такива въпроси, да вземем за пример, може да бъдат дали предпочитатеда работите независимо или в екип, успявате ли в обстановки на високо напрежение или предпочитате по-спокойна среда и други.

Един от методите да навлезете по-дълбоко в себеразбирането е посредством проби за самокритика. Това са принадлежности, предопределени да ви оказват помощ да разберете вида на вашата персона и по какъв начин тя кореспондира с евентуалното кариерно развиване.

Комбинирането на резултатите от такива проби с вашата лична оценка може да ви даде по-ясна картина на специалностите, които биха ви подхождали най-добре.

След като разберете добре себе си и своите ползи, е време да насочите вниманието си на открито и да изследвате разнообразни кариерни пътища.

Един от методите да извършите това е посредством осведомителни изявленията, които включват диалог с експерти в секторите, които ви интересуват. Това освен ви дава визия от първа ръка за тези области, само че също по този начин ви оказва помощ да разширите мрежата си от контакти.

Друг значим инструмент в изследователския боеприпас са стажовете. Те дават опция да придобиете опит в дадена област, да разберете работната среда и да потвърдите интереса си към избрана служба.

В днешната цифрова епоха има и доста онлайн платформи, които оферират богата информация за другите специалности и работни позиции, както и за изискванията, които бихте могли да очаквате - възнаграждение, развиване, работно натоварване, спомагателни бонуси и така нататък

Въпреки че самооценката и изследването са значими стъпки в процеса на избор на кариера, от време на време професионалните насоки могат да бъдат необикновено скъпи. Тук на сцената се появяват така наречен " кариерни треньори ".

Това са експерти, които биха могли да ви " водят " през процеса на обмисляне на вашата кариера. Те могат да ви оказват помощ да разберете вашите мощни страни, да идентифицирате евентуални кариерни пътища и да дават принадлежности и тактики за реализиране на вашите цели.

Членовете на фамилията и експертите по набиране на личен състав също могат да бъдат скъпи източници на кариерни препоръки.

Какъвто и път на кариерно развиване да изберете, е извънредно значимо по какъв начин ще визиите себе си пред бъдещия си шеф.

Много хора са склонни да омаловажават формалностите, като подготвянето на разбираема и изчерпателна автобиография, построяването на работна мрежа от контакти и така нататък, само че, в действителност, от време на време те могат да бъдат решаващи за професионалното развиване.

Автобиографията и мотивационното писмо са първите усещания, които работодателите получават за вас, тъй че е добре те да са безапелационни, професионални и съобразени с позициите, за които кандидатствате.

Свържете се с експерти в сектора, присъединете се към съответните групи, посещавайте изложби, конгреси и кариерни събития. Работата в тези професионални мрежи постоянно може да отвори порти за благоприятни условия, които не се популяризират обществено и не бихте могли да откриете другаде.

Използвайте интензивно обществените мрежи, с цел да се свържете с евентуални работодатели и да сте в крайник с трендовете в промишлеността.

Имайте поради, че може да не получите мечтаната работа незабавно. Това не би трябвало да ви отхвърля, а да ви насочи към други позиции, които ще ви оказват помощ да растете, да се учите и, в последна сметка, да стигнете до кариерната си цел.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР