Изборът на гуверньор на БНБ ще се реши от гласовете

...
Изборът на гуверньор на БНБ ще се реши от гласовете
Коментари Харесай

Изборът на шеф на БНБ в ръцете на опозицията

Изборът на гуверньор на Българска народна банка ще се реши от гласовете на опозицията. Това стана ясно от изявлението на Тошко Йорданов от " ИТН " по време на дебатите за избор на шеф на централната банка. Ние сме към момента част от обединението, посочи той и настоя за отговорно отношение.

Кой и за какво притискаше господин Каримански да се откаже от тази конкуренция, попита Десислава Атанасова. Кой е румънският жител, който му е изпратил заплашително известие, продължи да пита тя. Депутатът от ГЕРБ настоя ръководещите да се извинят на другия претендент, който се отдръпна Андрей Гюров, че го унижили. Трябвало да се извинят и на Каримански, тъй като излели мръсотия върху неговата кандидатура. Става кристално ясно, че обединението ви е пред саморазпад, предизвести Атанасова. Какво да чакаме, недоумява тя. ГЕРБ упрекна ръководещите в търговия. Търгувахте парите за пътища против гуверньор на Българска народна банка, кажете нещо, посочи Атанасова.

Обществото упорствало за отговори.

Според Цончо Ганев от Възраждане гуверньорът на Българска народна банка единствено щял да извършва нарежданията на ЕЦБ. Той напомни, че партията е срещу приемането на еврото. Приемането на еврото не е заместване на едни хартийки с други, предизвести Ганев. Това е отвод от народен суверенитет, по мнението му. " Възраждане " няма да поддържа кандидатурата на Любомир Каримански.

Правилната идея беше да се показа неполитическа кандидатура, съобщи на собствен ред и Тома Биков от ГЕРБ. Партията нямало по какъв начин да поддържа претендент на Политическа партия, само че ще подходи отговорно.

Изборът на шеф за Българска народна банка е колкото политически, толкоз и финансов, акцентира Костадин Костадинов. Търсим реализация на българския народен интерес, увери водачът на " Възраждане ". Страхотна лексика, само че нищо повече, репликира Пламен Абровски от Има Такъв Народ. В друга обстановка щеше да ни е доста занимателно да ви гледаме сеира, уточни и Александър Ненков от ГЕРБ. Хич не е смешно, тъжно е, уточни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР