Избор на ръководства и промени в състава на парламентарните комисии

...
Избор на ръководства и промени в състава на парламентарните комисии
Коментари Харесай

Важен ден в парламента, решават голям проблем на управляващите

Избор на управления и промени в състава на парламентарните комисии ще постави начало на работата на Народното събрание през днешния ден. В програмата са включени и процедурни правила за избор на подуправители на Българска народна банка, управление на Сметната палата и нов състав на Висшия правосъден съвет.

Точно три месеца след старта на 49-отото Народно заседание единствената комисия с определен ръководител е тази по правните въпроси.
-->
Стою Стоев от " Продължаваме промяната-Демократична България " я управлява на ротационен принцип, а изборът му бе привързан с поста на ръководител на Народно събрание, ангажиран от Росен Желязков от ГЕРБ-СДС. Депутатите ще гласоподават и оферти за промени в състава на част от комисиите.

Гюнер Ахмед отстъпва мястото си в правната комисия на Делян Пеевски, който дружно с ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ напуща комисията по конституционни въпроси.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова отива в комисията по вътрешна сигурност, отстъпвайки мястото си в комисията за надзор над службите за сигурност на някогашния вътрешен министър Христо Терзийски, за ръководител на която е препоръчан зам.-председателя на ГЕРБ и някогашен външен министър Даниел Митов.

След тези рокади депутатите ще гласоподават процедурни правила за избор на претендентите за подуправители на Българска народна банка в направленията Банково и Емисионно, както и за попълване на състава на Сметната палата.

В дневния ред са включени и промени в Закона за правосъдната власт, импортирани от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, с които се контролира процедурата за избор на нов състав на Висш съдебен съвет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР