Избирателната комисия на Русия отхвърли антивоенния претендент Борис Надеждин като

...
Избирателната комисия на Русия отхвърли антивоенния претендент Борис Надеждин като
Коментари Харесай

Опонентът на Путин не може да участва в президентските избори в Русия

Избирателната комисия на Русия отхвърли антивоенния кандидат Борис Надеждин като претендент за президентския избор идващия месец.

Надеждин е относително сериозен към пълномащабната война на Владимир Путин в Украйна, а в Русия се позволяват малко инакомислещи гласове, написа Военновъздушни сили.

Той се опита да оспори изказванията на изборната комисия, че повече от 15 % от подписите, които е показал дружно с кандидатурата си, са били сбъркани.

Но комисията отхвърли кандидатурата му.

Отказвайки да се съобщи, Надеждин съобщи в обществените медии, че ще оспори решението пред Върховния съд на Русия.

" Събрах повече от 200 000 подписа в цяла Русия. Събирането на подписи беше намерено и почтено. ", безапелационен е той, само че Избирателната комисия на Русия оповестява други числа. 

Централната изборна комисия на Руската федерация призна за достоверни 95 587 подписа от събраните съвсем 105 хиляди в поддръжка на претендента от партия " Гражданска самодейност " Борис Надеждин за президентските избори, което не му разрешава да бъде регистриран като претендент. Това заяви на съвещание на Централната изборна комисия нейният член Андрей Шутов, представен от ТАСС.

„ Броят на подадените достоверни и годни подписи на гласоподаватели в поддръжка на Борис Борисович Надеждин е 95 587 подписа, което не е задоволително за регистрация “, сподели той. 

Президентските избори в Русия би трябвало да се проведат от 15 до 17 март, макар че резултатът не е под въпрос, защото се кандидатират единствено претенденти, утвърдени от Кремъл.

Окончателното решение за това кой може да взе участие в изборите ще бъде взето в събота.

Решението беше предстоящо и идва, откакто на 5 февруари работна група на Централната изборна комисия заяви, че е открила, че 15% от подписите на покровителите му са невалидни.

Надеждин води акция, проведена в последния миг, с цел да бъде включен в бюлетината за изборите, като хиляди руснаци стояха с часове на студа, с цел да сложат подписа си в негова поддръжка.

В предизборния си манифест той съобщи, че Путин е направил съдбовна неточност, като е почнал войната в Украйна.

" Путин вижда света от предишното и завлича Русия в предишното " , сподели критикът на Кремъл.

Той съобщи, че ще оспори решението против кандидатурата му пред Върховния съд на страната.

" Не съм склонен с решението на Централната изборна комисия. Участието в президентските избори през 2024 година е най-важното политическо решение в живота ми " , написа той в канала си в Telegram.

Никой не очакваше, че 60-годишният Надеждин ще завоюва, даже и да му бъде разрешено да взе участие, поради цялостното владичество и надзор на Путин върху страната. Но акцията му притегли вниманието на хората поради откритото му опълчване на войната в Украйна.

Много поддръжници признаха, че макар че в предишното той е имал връзки с държавното управление, те не са имали различен претендент, който да изрази недоволството им от войната.

Той получи поддръжка и от съдружниците на Алексей Навални, множеството от които бяха вкарани в пандиза или прогонени от Русия
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР