Избирателната активност беше от 69,2%, което е по-високо в сравнение

...
Избирателната активност беше от 69,2%, което е по-високо в сравнение
Коментари Харесай

Съдбовни Думи На Бойко Борисов За Историческата Победа На Виктор Орбан!

Избирателната интензивност беше от 69,2%, което е по-високо спрямо предходните избори.

" Високо оценявам другарските връзки сред България и Унгария и съм убеден в отличните вероятности за развиване на ползотворното съдействие в двустранен, районен и в многостранен проект ", показва Борисов в приветствения адрес, представен от държавната пресслужба.

Той акцентира, че провокациите, пред които е изправена Европа, изискват съдействие, взаимност и общ метод за тяхното адресиране, а хората чакат непоклатимост, сигурност и икономическо благополучие.

" Държавите в Европа повече отвсякога имат потребност от разговор и единение, и България ще разчита на поддръжка и подпомагане от Унгария за осъществяване на сполучливо Председателство на Съвета на Европейски Съюз в полза на нашите жители и за просперитета на обединена Европа ", показва в телеграмата си министър председателят Борисов като пожелава на Виктор Орбан здраве, благоденствие и триумфи.

По-рано представител на Европейската комисия заяви, че ръководителят Жан-Клод Юнкер ще изпрати по-късно през днешния ден приветствено писмо до унгарския министър председател Виктор Орбан във връзка ясната победа. Очакваме да работим с унгарските управляващи по многочислените провокации в идващите месеци, добави представителят. Той добави, че на следващия ден Орбан и Юнкер ще беседват по телефона.

Унгарският народ се произнесе през вчерашния ден, Европейски Съюз е съюз на демокрации и полезности, уточни представителят, запитан дали диалогът ще засегне използването на европейските квоти за разселването на мигранти. Юнкер и Европейска комисия са на мнение, че отбраната на полезностите е обща отговорност на всички страни, без изключение, съобщи по този мотив представителят.

И министър председателят на Чехия Андрей Бабиш насочи поздравления към Орбан за неговата " безапелационна " изборна победа. На страницата си в " Туитър " Бабиш написа, че чака бъдещо съдействие с премиера на Унгария, обезпечил си през вчерашния ден трети мандат след националистическа и антиимигрантска акция.

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер също приветства успеха и прикани Европейски Съюз да приключи, това, което той назова, " политиката на надменност и надменност по отношение на дребните страни членки нато Унгария ". Зеехофер, който е от Християнсоциалния съюз, баварския съдружник на партията на Ангела Меркел, е дълготраен покровител на Орбан. Той сподели, че резултатите от изборите демонстрират с каква огромна поддръжка се употребява Орбан след унгарците.
Зеехофер посъветва Европейски Съюз да има " по-разумни връзки " с Унгария и с другите по-малки страни членки.

" Винаги съм считал за неправилна тази политика на надменност и надменност във връзка с обособени страни членки ", сподели той.

Основната политическа група в Европейския парламент също поздрави Орбан за успеха му, съобщи Франс прес.

" Поздравления за Орбан и за ФИДЕС за ясната им победа на унгарските избори. С неспокойствие чакам да продължим да работим дружно с вас за намирането на общи решения на европейските провокации ", написа в Туитър немският евродепутат Манфред Вебер, водач на групата в Екологичен потенциал на Европейската национална партия.

Орбан и неговата партия са членове на ЕНП.

Лидерката на френската последна десница Марин Льо Пен приветства успеха на Орбан, както и холандският антиимигрантски водач Герт Вилфред, добавя Франс прес. Според Льо Пен успеха на Орбан значи, че още един път хаосът в европейските полезности и всеобщата имиграция, проповядвана от Европейски Съюз, са били отхвърлени.

По думите на Вилдерс пък резултатите от вота са отлични и заслужени, добавя ДПА.

Лидерът на италианската евроскептична и антиимигрантска партия Лига Матео Салвини пък сподели, че Унгария е гласувала със разсъдъка и сърцето си, пренебрегвайки заканите на Брюксел и милиардите на Сорос и пожела шанс на Орбан.

" Надява се в скоро време да се срещнем в качеството ми на италиански министър председател ", написа на Орбан в Туитър Салвини, визирайки упоритостите си да оглави едно новосформирано италианско държавно управление.

Правата на изборите са били " общо взето спазени "

На изборите в Унгария опозиционните партии не бяха в равнопоставена позиция, имаше доста проблеми, помрачили гласуването, само че все пак, главните права бяха общо взето спазени.

Това съобщи през днешния ден на конференция наблюдателската задача на Организацията са сигурност и съдействие в Европа, съобщи Ройтерс.

" Големите разноски на държавното управление за пропагандни материали, които ускоряваха посланието на щаба на ръководещата коалиция, подкопа опциите на съперниците да се състезават на идентична база ", сподели Дъглас Дюк от задачата на ОССЕ.

По думите му " обидната и ксенофобска изразителност, предубедеността на медиите и непрозрачното финансиране на акцията " са осуетили политическите диспути.

" Като цяло главните права и свободи бяха спазени, само че те бяха извършени във неприятелски климат. Достъпът до информация, както и свободата на медиите и сдруженията бяха лимитирани, включително посредством признатите неотдавна законови промени ", сподели Дюк.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР