Избирателите в два окръга в Англия нанесоха нов удар по

...
Избирателите в два окръга в Англия нанесоха нов удар по
Коментари Харесай

Лейбъристите в Англия спечелиха две депутатски места от консерваторите

Избирателите в два окръга в Англия нанесоха нов удар по премиера на Обединеното кралство Риши Сунак. Кандидати на опозиционната Лейбъристка партия завоюваха две места в Камарата на общините в Кингсууд в югозападна Англия и в Уелингбъро в централната част, като по този метод ги лишиха от Консервативната партия на Сунак.
Смятам, че е доста ясно, че хората желаят смяна в цялата страна. Те считат, че торите са се провалили. Повечето неща са развалени. А Лейбъристката партия я виждат като изменена партия.
Киър Стармър – водач на Лейбъристката партия

С успеха Лейбъристката партия дава поръчка, че може да изпревари ръководещите консерватори на идващите национални избори.
Резултатите от двата избора удостоверяват това, което демонстрират изследванията на публичното мнение, а точно, че консерваторите са извънредно непопулярни сега след 14 години ръководство. Ако през днешния ден имаше национални избори, опозиционната Лейбъристка партия щеше да сформира идващото държавно управление. Трудно е да се направи екстраполация от два локални вота до общи избори, само че всички знаци са извънредно тревожни за консерваторите.
Джил Лоулес – политически сътрудник

Крайнодясната Реформистка партия (бивша Партия на Брекзит) върви на трето място в националните изследвания, което оказва още по-голям напън върху торите.

Общите парламентарни избори би трябвало да се проведат до края на 2024 г. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР