Избираме ново правителство и охраната на Бойко Борисов се сваля

...
Избираме ново правителство и охраната на Бойко Борисов се сваля
Коментари Харесай

Румен Петков: Ибираме ново правителство и охраната на Борисов се сваля веднага

Избираме ново държавно управление и защитата на Бойко Борисов се смъква незабавно, тъй като няма законово съображение да бъде охраняван. новото държавно управление вади на първото си съвещание Иван Гешев от държавната резиденция. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " водачът на АБВ Румен Петков, който показа решения за смяна на атмосферата в обществото с новия парламент.

" Законът, който внасяме, планува всички охранителни функционалности да се върнат в НСО, т.е. Министерство на вътрешните работи и звеното, подчинено на основния прокурор, за защита на очевидците, към този момент няма да имат право да охраняват - по този начин автоматизирано се трансформира атмосферата в правосъдната система, в страната и нейната администрация, атмосферата в обществото, т.е. няма недосегаеми ", разяснява Румен Петков.

Според него в новото Народно заседание не се усеща връщане към нормалността и институционализма.

" Правят неща, които дават чувството на българския жител, че сме непоследователни, конюнктурни, че сме в положение да веем байраци против всичко и против всички, че животът почва с нас ", означи Румен Петков.

Предложените от партиите в Народното събрание промени в изборното законодателство изискват най-малко година и половина работа по приемането им, а публичната атмосфера е друга, добави водачът на АБВ.

" Не може да искаш неща, които са само и единствено от пълномощията на Велико национално заседание. Нека първо да питаме Конституционния съд за допустимостта ", сподели още Румен Петков.

Според него се вършат " неща, които бетонират дуета Гешев - Борисов ".

Какво още сподели Румен Петков вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР