Изабелла Шиникова стартира с победа на турнира по тенис на

...
Изабелла Шиникова стартира с победа на турнира по тенис на
Коментари Харесай

Шиникова спечели маратонски мач в Барселона

Изабелла Шиникова започва с победа на шампионата по тенис на твърда настилка в Барселона (Испания) с награден фонд 60 хиляди $.

Националката на България за " Били Джийн Къп ", която мина през квалификациите след два следващи триумфа, надви в първия си мач от главната скица над четвъртата сложена Ариане Хартоно (Нидерландия) с 6:0, 6:7(5), 7:6(5) за 2:32 часа.
 Шиникова стигна до финала в Порто
Шиникова стигна до финала в Порто

Справи се с нидерландка

Шиникова сервираше за мача при 6:5 в своя изгода, само че позволи пробив в 12-ия гейм, след което загуби и тайбрека, позволявайки на Хартоно да изравни резултата. В третата част българката преодоля пасив от 0:2 и 3:4, а в тайбрека поведе с 5:2. Съперничката й съумя да изравни, само че след нови две извоювани разигравания националката съумя да затвори мача.

Шиникова проработи 13 точки за международната класация и 935 $ от наградния фонд, а в идващия кръг ще играе с представителката на домакините Ева Гуереро Алварес.

Друга националка Лия Каратанчева записа победа и загуба в квалификациите и не съумя да доближи до главната скица.

По-късно довечера Шиникова и Каратанчева ще играят на двойки против водачките в схемата Деспина Папамихаил (Гърция) и Хеоргхина Гарсия-Перес (Испания).
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР