Изабелла Шиникова направи впечатляващ обрат и спечели първия си мач

...
Изабелла Шиникова направи впечатляващ обрат и спечели първия си мач
Коментари Харесай

Шиникова направи обрат в квалификациите на "Уимбълдън"

Изабелла Шиникова направи впечатляващ поврат и завоюва първия си мач от квалификациите на " Уимбълдън ". 220-ата в международната класация българка се наложи с 2:6, 7:6 (5), 6:2 над американката Франческа ди Лоренцо (№155 в света).

Следващата съперничка на Шиникова ще е друга американка - Клеър Лю, която е 120-а в ранглистата.

Третата ни ракета стартира неубедително мача и съперничката ѝ взе надзор, като поведе с 5:1 в първия сет, с цел да го затвори бързо с 6:2. Втората част също стартира с преимущество на американката и тя поведе с 2:0 след ранен пробив и задържа задатъка си до 4:2. Шиникова обаче върна пробива, изравни, а в в деветия гейм избави две точки за пробив и реализира цялостен поврат, повеждайки с 5:4. Ди Лоренцо изравни, обаче Шиникова отново излезе напред в резултата и стигна до два следващи сетбола, само че не можа да ги осъществя. После българката пропусна още една опция да затвори сета и по този начин се стигна до тайбрек, в който тя се наложи със 7:5 точки.

В третия сет Шиникова завоюва четири следващи гейма и поведе с 4:1, с цел да завърши мача сполучливо след 2 часа и 22 минути борба на корта.

По-рано през днешния ден единственият ни представител при мъжете на Откритото състезание на Англия, отпадна на старта на квалификациите. Втората ни ракета (№244 в света) загуби от румънеца Мариус Копил (№222) с 4:6, 3:6.

Двубоят трябваше да се играе още през вчерашния ден, само че поради дъждовното време в Лондон беше отсрочен с 24 часа. Днес на корт №16 в английската столица Мико избави два мачбола, само че в последна сметка бе надигран след 1:08 ч.

В първата част Кузманов позволи пробив в седмия гейм и това се оказа решаващо за изхода на сета, защото Копил не разреши нито един брейкбол в подаването си.

Във II сет българинът пръв стигна до точка за пробив - във втория гейм, само че откакто не съумя да я осъществя, незабавно позволи брейк в своя сервис. При 3:5 Кузманов сервираше за оставане в мача, само че изостана с 0:40 и съумя да отрази единствено първите две от разкрилите се пред румънеца три следващи благоприятни условия да завърши дуела.

Във II кръг Копил чака спечелилия от мача сред Тай-Сон Квятковски от Съединени американски щати и Антоан Хоанг от Франция.

В пресявките на " Уимбълдън " при дамите вземат участие четири български тенисистки - Цветана Пиронкова (№103 в ранглистата), Виктория Томова (№105), Изабелла Шиникова (№220) и Елица Костова (№259). От тях през днешния ден би трябвало да играе единствено третата ни ракета - мачът на Шиникова против Франческа ди Лоренцо (САЩ) е подложен като финален в програмата на корт №4.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР