Изабел Юпер и комедията Сувенир“ в лекторски модул в отдел

...
Изабел Юпер и комедията Сувенир“ в лекторски модул в отдел
Коментари Харесай

Лекторски модул ще се проведе в Регионална библиотека - Варна

Изабел Юпер и комедията „ Сувенир “ в лекторски модул в отдел „ Изкуство “-Регионална библиотека „ Пенчо Славейков “-Варна.

На 9 декември от 10.00 ч. феновете на киното ще гледат кино лентата „ Сувенир “ с Изабел Юпер в отдел „ Изкуство “ на Регионална библиотека „ Пенчо Славейков “, научи Moreto.net. Лекторският модул ще бъде отдаден на креативната кариера на актрисата - модератор на срещата е Елица Матеева - критик и сценичен режисьор.

„ Сувенир ” (2016) e филм на режисьора Баво Дефюрн („ Северно море, Тексас ” ), в който Юпер влиза в ролята на Лилиан, която в миналото е била „ Лора ” – обещаваща изгряваща звезда на музикалния хоризонт, чиито най-бляскав миг е финала й на второ място след ABBA на състезанието „ Евровизия ” през 1974 година Днес всички са не запомнили за нейния къс допир със славата и тя работи във фабрика за пастет. Но когато среща 20-годишния боксьор Джийн, животът ѝ се прекатурва с главата надолу. Джийн се влюбва в нея и я убеждава, че би трябвало да се завърне на сцената. Фестивалните мнения за „ Сувенир ” са преобладаващо позитивни, като множеството загатват лекия звук на кино лентата и отличното осъществяване на Изабел Юпер.

Изабел Юпер е френска театрална и кино актриса, носителка на две награди Сезар, два наградата „ Златна палма “ на интернационалния кино фестивал в Кан, две купи Волпи на филмовия фестивал във Венеция и премия на „ БАФТА “.

Сред най-известните филми с нейно присъединяване, попадат „ Тя “, „ Пианистката “, „ Плетачката на дантели “, „ Виолет Нозиер “, „ Церемонията “, „ Мадам Бовари “ и „ Дамата с камелиите “. По време на дългогодишната си и изключително дейна кариера, с изключение на във френски, актрисата се снима и в голям брой задгранични филми, измежду които италиански, немски, полски, английски, американски, азиатски и сръбски продукции.

За кино лентата си „ Сувенир “ Баво Дефюрн споделя: „ Мисля, че това е историята на една жена, която е станала цинична и песимистка, тъй като е разочарована от живота. Мечтите и упоритостите й, както цялата й сила са замязяли на спукан балон. Тя се намира в онази витална фаза- изгубила вяра, а тогавашният й оптимизъм е изчезнал-всичко наподобява на сянка.

Но пък красивото на тази история е, че тази самотна жена е открита от човек, който я приема с всичките й дефекти. Жената пък поема пресен въздух посредством появяването на нов другар. Тази история влияе позитивно и ми се коства, че този филм е за тези фенове, които желаят след финала на кино лентата да изоставен салона с усмивка, огряни от благополучие. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР