Изабел Спасова и Яна Христова от ПГПЧЕ Петър Богдан-Монтана заедно

...
Изабел Спасова и Яна Христова от ПГПЧЕ Петър Богдан-Монтана заедно
Коментари Харесай

Момичета от Монтана взеха участие в национален еко форум /снимки/

Изабел Спасова и Яна Христова от ПГПЧЕ „ Петър Богдан ”-Монтана дружно със студентката по право и някогашна възпитаничка на езиковата гимназия Гена Филипова участваха в юношески еко-форум на Клуб на Лауреатите на национална премия за природозащита на името на Мими Праматарова. Той се организира в границите на акцията „ Политики за младежта в областта на околната среда ” на Министерство на околната среда и водите в Посетителския център на парка на Паничище.
Целта на образованието бе да събере част от Клуба на Лауреатите на национална премия за природозащита на името на Мими Праматарова.
Прекарвайки време дружно измежду природата, те научиха повече за екологичните проблеми, които съществено заплашват живота на Земята. Посланието към младежите бе да разпространят наученото до допустимо най-широк кръг от хора, с цел да привлекат съидейници в опазването на околната среда.
През първия ден от форума участниците участваха на презентация на някогашния шеф на Национален парк „ Рила ” Владимир Милушев за въздействието, което оказват измененията в климата. След урока по снимка продължиха с разходка в местността до езерото Паничище и полемики. Освен с презентации по тематики, свързани с екологията и парка, форумът включваше и преход до първата хижа в България – „ Скакавица “, както и до едноименния водопад. По време на изкачвнето участниците имаха опция да видят част от наученото онлайн и да се насладят на красивата природа. Форумът приключи с правенето на презентации по проблем, който бе пробудил най-вече възмущение у лауреатите, и предлагането на хрумвания за неговото разрешаване.
Всяка година Националният поверителен фонд афишира книжовен конкурс за Национална премия за природозащита, отдадена на името на Мими Праматарова – одобрен природозащитник. Основната цел на уредниците е да даде поле за изява на младежите и да пробуди у тях самосъзнанието, че грижата за планетата е ключът към опазването на живота върху нея. Няколко следващи години ученици на ПГПЧЕ „ Петър Богдан “, насърчени от преподавателката по биология Диана Иванова, вземат участие в състезанието и печелят награди.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР