Ивелин Попов игра по-малко от 10 минути, но имаше своя

...
Ивелин Попов игра по-малко от 10 минути, но имаше своя
Коментари Харесай

Попето игра малко, но помогна за победа над тима на Хичо

Ивелин Попов игра по-малко от 10 минути, само че имаше своя принос за трагичната победа на Ростов над Урал с 2:1. Бългаският национал центрира от корнер в добавеното време, а ветеранът Павел Погребняк си вкара автогол. Преи почивката Алексей Ионов откри за домкините, а Отман Ел Кабир изравни за отбора на Николай Димитров. Хичо беше титуляр и остана на терена до 84-ата минута, когато пък се появи Попов.

Ростов записа три равенства в предходните си 5 мача и по този индикатор отстъпва единствено на Рубин, който има 11 " хикса " от началото на сезона. Старши треньорът на домакините Валерий Карпин за втори следващ път остави Ивелин Попов на пейката, а в офанзива заложи на Ионов и Бьорн Сигурдарсон.

За Урал в предни позиции действаше Погребняк. Бившият съветски национал разчиташе на поддръжката на Димитров, Ерик Бикфалви и Отман Ел Кабир.

Ростов поведе в 10-ата минута след груба неточност в отбраната на Урал. Футболист на гостите върна неприятно топката към вратаря Ярослав Годзюр, който със сетни сили почисти напред, само че по-късно беше трансфериран от Ионов.

До почивката гостите Урал не сътвори нищо в нападателен проект, като се изключи един слаб удар на Погребняк. Домакините обаче имаха благоприятни условия да усилят преднината си. Най-чистата от тях се откри пред Матиас Норман в 42-ата минута, само че той шутира на сантиметри от гредата.

Александър Зуев и голмайстора Ионов направиха пропуски за Ростов при започване на втората част, а Урал изравни изцяло ненадейно. Ел Кабир се отскубна от Роман Ерьоменко и стреля, топката се отби от гредата и спря зад Сергей Песяков - 1:1.

Домакините незабавно подвигнаха темпото, а Карпин пусна в игра Елдор Шомуродов и Бактийор Зайнутдинов. Ивелин Попов влезе чак в 84-ата минута на мястото на Ионов. В същата минута пък Николай Димитров беше сменен от Марко Араторе.

Усилията на ростовчани дадоха резултат и те се добраха до успеха в третата минута на добавеното време. Заслуга за гола имаше и Попов. Българинът центрира от корнер, Миха Мевля и Погребняк скочиха за топката и от главата на нападателя на Урал тя се озова във вратата.

Това беше четвърти следващ мач без загуба за Ростов и тимът на Попето измести Арсенал (Тула) от шестото място в класирането. Урал е в доста неприятна серия, със единствено 1 извоювана точка напролет, и заема 13-о място в таблицата.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 21 кръг, събота 30 март  ФК Ростов 2:1краен резулат  Урал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР