Ивайло Петев вече не е селекционер на националния отбор по

...
Ивайло Петев вече не е селекционер на националния отбор по
Коментари Харесай

Единственият български футболен селекционер в чужбина бе уволнен

Ивайло Петев към този момент не е селекционер на националния тим по футбол на Босна и Херцеговина. Новината бе обявена от локалните медии след съвещание на Изпълкома на футболната федерация на страната.

Договорът на Петев (47 г.) изтече в края на 2022 година и много време имаше спекулации, че предстоят договаряния за преподписване, защото българинът изведе босненския отбор до огромен триумф - първо място в групата от Лига В в шампионата Лига на нациите (в конкуренция с Финландия, Черна гора и Румания) и нанагорнище в най-горната дивизия - Лига А. Това обезпечи на босненската федерация доход от 7 млн. евро. Отделно Петев бе окуражителен за положителната атмосфера, която е основал в отбора и налагането на огромен брой млади футболисти.

Към него обаче имаше и рецензии за неуспеха в квалификациите за Мондиал 2022, където босненците останаха на предпоследно място.

Ивайло Петев стартира работа на поста през януари 2021 година и досега води отбора в 20 мача, като равносметката е 6 победи, 7 загуби и 7 равенства. Той досега беше и единственият българин, който е селекционер на мъжки народен тим в друга страна.

Сега постът ще бъде ангажиран от легендата на босненския футбол Фарук Хаджибегич (65 г.), който е водил тима през 1999 година, а е бил и отпред още на испанския " Бетис ", френските " Троа ", " Дижон ", " Валансиен ", " Дижон ", турските " Газиантепспор " и " Денизлиспор ", националния тим на Черна гора и др.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР